adscode
adscode

Özel okul zamları?..

Ekonomik anlamda sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Eğer bir fedakarlık gerekiyorsa buna herkesin katlanması gerekir. Böyle bir ortamda, “ölen ölür, kalan sağlar bizimdir” mantığı ters teper! Tüm yükü velilerin sırtına yüklemek hiç adil değil!

aguclu@milliyet.com.tr




Kolej zamları henüz resmen açıklanmadı ama konuşulan rakamlar inanılır gibi değil. Velilerden en azından bir bölümünün bu yükün altında kalkmalarını beklemek abesle iştigal etmektir!

Özel okul sahipleri haksız mı?

Kendilerine göre başka çareleri yok.

Onlarca madde sıralıyorlar:

. Yabancı öğretmenlere dövizle maaş ödeniyor ve gelinen nokta ortada.

. Asgari ücret bile 4500 liraya çıktı, eski personele yüklü zam yapılsın baskısı var. . Diğer girdilerin hepsinde de enflasyonun çok üzerinde bir artış söz konusu...

Zam yapılmasın mı, başka çare yoksa elbette yapılsın ama astronomik oranlara asla çıkılmamalı. Yoksa bindikleri dalı kesmiş olurlar. Bu yükün altından kalkamayacak velileri daha uzun bir süne ellerinde tutamazlar.

Bu noktada velilerden istenen fedakarlığı özel okul sahipleri ve devletin de paylaşması gerekir. Düşük zam ve daha az vergi, bu zor sürecin anlatılmasına katkı sağlayacaktır...

Bu arada, özel okul sahiplerinin, öğrenim ücretlerine zam konusunda gösterdikleri hassasiyeti, başta öğretenler olmak üzere diğer çalışanların özlük haklarına da göstermeleri gerekir. Çalışanların mutsuz olduğu bir ortamda mutlu öğrenciler yetiştirmek mümkün değil.

Bizden hatırlatması!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)