adscode
adscode

Piyango Gibi Sınav!

KPSS 2019/1 bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler açıklandı. Bazı alanlarda sınava giren aday sayısı ile verilen kadro arasında müthiş uçurumlar var. İşsiz gençlerimize sabır diliyoruz...

aguclu@milliyet.com.tr




Kamu kurum ve kuruluşları için, ortaöğretim mezunları yani lise mezunlarına yönelik yapılan sınava 14 bin 81 aday girdi. Alınacak personel sayısı ise sadece 130!
Önlisans mezunları için durum daha farklı değil ama en vahim durumda olanlar üniversite mezunları.

18 bin 564 ön lisans mezununa 254 kadro verilirken, 61 bin 645 üniversite mezunu için tahsis edilen kadro sayısı sadece 630!

İşsizlik sayısının en yüksek olduğu kesimin üniversite mezunları olduğuna ilişkin söylemler, bu sınavla bir kez daha gözler önüne serildi. Görünen o ki, iş bulma şansı en düşük kesim de yine onlar...

Bu gidişat böyle seyretmeye devam ederse, önümüzdeki yıllarda üniversiteye olan talep giderek azalır ve bu da gençler adına yapılacak en büyük kötülüklerden birisi olur.

Okuyup işsiz mi kalsınlar, okumayıp sıradan bir yaşama mı razı olsunlar?
Gençlerimizi böylesi bir ikileme sürüklemeye hiçbirimizin hakkı olmamalı!..

Üniversite tercihlerinin son gününde adaylara, her şeye rağmen ısrarla sevdikleri bir alanda öğrenim görmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü, yarım eğitimle bir yere kadar yol alınır!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)