adscode
adscode

Sınav Takvimi Açıklandı, Değişen Bir Şey Yok! Eziyete Devam!..

ÖSYM, 2022 yılı sınav takvimini açıkladı. YKS, 18-19 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Peki ya içerik? Görünen o ki bu konuda da hiçbir değişiklik yok! Başkan keşke kaç kontenjanın boş kaldığını da açıklasaydı…

aguclu@milliyet.com.tr




 

 

Kontenjanlar boş kalıyor, öğrenciler perişan oluyor, çocuklar çocukluğunu, gençler gençliğini yaşayamıyor, mezunlar işsiz kalıyor, yüzlerce bölümü tek aday dahi tercih etmiyor, bazı alanlarda ülkemizin kırk yıllık ihtiyacını karşılayacak kadar mezun var ve ÖSYM hiç bir şey yokmuşçasına aynen yoluna devam ediyor.

 

Daha da vahimi sınavlarda yer almadığı için sanat, spor ve özellikle de sosyal bilimler yok olma noktasına geldi ama bunu bile sorgulayan yok.

 

Keşke yapılan hatalardan biraz ders çıkarabilsek, keşke ileriye yönelik kararlar alınırken biraz daha özenli olsak ama nafile!..

 

Niye mi?

Çünkü hesap soran yok!..

Öğrenciler, ÖSYM’nin yaptığı hatalardan binde birini yaptığında hayatları mahvoluyor ama ÖSYM’ye yaptığı onca öngörüsüzlüğün gerekçelerini soran yok!

 

Dünya değişti onlar hala aynı kafada…

 

Diploma yerine yetkinliğin, ilgi ve yeteneğe göre sınavların, yılda bir kez yerine çok kez sınavın, umut tacirliği yerine arken yönlendirmenin, kaplumbağa ile tavşan yerine daha adil sınavların konuşulduğu, ezberden çok sınırsız seçeneğin ve yaratıcılığın konuşulduğu bir çağda biz hala çocuklarımızı 5 seçenekli düşünmeye zorluyoruz.

 

Vah ki vah!..

 

İşte ÖSYM, 2022 yılı sınav takvimi?

 

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) 18-19 Haziran'da yapılacak. Temel Yeterlik Testi (TYT) 18 Haziran, Alan Yeterlik Testleri (AYT) 19 Haziran, Yabancı Dil Testi (YDT) 19 Haziran'da gerçekleştirilecek.

 

EKPSS 24 Nisan, KPSS Lisans (GY,GK/EĞT.B) 31 Temmuz, KPSS Lisans (Alan Bilgisi) 6-7 Ağustos, KPSS ÖABT 14 Ağustos, KPSS Önlisans 2 Ekim, KPSS Ortaöğretim 6 Kasım, KPSS DHBT 27 Kasım. 2022 yılında ilk kez uygulanacak sınavlardan e-YÖKDİL 14 Mayıs, MYÖS 29 Mayıs, Arabuluculuk Sınavı 26 Haziran'da yapılacak.

 

ALES/1 17 Nisan, ALES/2 21 Ağustos, ALES/3 20 Kasım'da düzenlenecek. 2022'de iki kez YÖKDİL, 2 kez YDS olmak üzere uygulanacak yabancı dil sınavları, YDS/1 10 Nisan, YDS/2 23 Ekim, YÖKDİL/1 13 Mart, YÖKDİL/2 28 Ağustos'ta yapılacak.

 

Ayrıca, 13 e-YDS ve 1 e-YÖKDİL uygulanacak. MSÜ 27 Mart, DGS 3 Temmuz, İSG/1 15 Mayıs, İSG/2 11 Aralık'ta yapılacak. Sağlık Bakanlığı sınavlarından, TUS 1. Dönem 6 Mart, TUS 2. Dönem 4 Eylül, DUS 16 Ekim, EUS 16 Ekim, YDUS 18 Aralık'ta gerçekleştirilecek.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Zaman yönetimi!
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?