adscode
adscode

Sınav Tedirginliği!

Uzaktan eğitimin yüz yüze sınavları için ciddi bir tedirginlik söz konusu. Hangi yönde karar alınırsa alınsın, çok tartışmalı olacaktı, öyle de oldu. Bırakın sınavları, okullar açılsın mı diye bir anket yapılacak olsa, yine aynı tartışma yaşanacak. Bu yüzden, her şeyden önce yapılması gereken sınavlar ya da okulların açılması değil, güven ortamı oluşturmaktır!

aguclu@milliyet.com.tr




 

Korona konusunda çok yol alındı ama kafa karışıklığımız hala devam ediyor.

Bir yanda çok sıkı önlemler, öte yanda büyük bir rehavet.

Bir yanda felaket tellalları, öte yanda müthiş bir iyimserlik!

Önce bu ikileme son vermeliyiz.

Gerekli güven ortamı oluştuğunda, emin olun, ne sınavlara, ne de okulların açılmasına hiçbir itiraz olmayacaktır. Çünkü, öğrenciden öğretmene, velilerden diğer paydaşlara, okulların açılmasını istemeyen yok gibi!..

 

Her şeyden önce şunu hiç tartışmasız kabul etmeliyiz:

En önemli hak, yaşam hakkıdır…

Birinci önceliğimiz bu olduğu sürece gerisi gelecektir…

Bu konuda herkes üzerine düşeni yaparsa sorun kalmaz.

Devlet kadar, vatandaş olarak bizler de tüm sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz ki, hesap sorulması gerektiğinde, gönül rahatlığı ile sorabilelim…

 

Sınavlar konusuna gelince, Sağlık Bakanlığı ve MEB bu sorumluluğu alıyor ve sınavların yapılması gerektiğine samimiyetle inanıyorlarsa, bunu bir dayatma şeklinde değil, koşulların artık oluştuğunu anlatarak ve inandırarak işe başlayabilirler…

 

Ve bu konudaki samimiyetlerini, farklı şekillerde de gösterirlerse, inandırıcılıkları çok daha artar. Örneğin şişirilmiş notlar, OBP, 2019 KPSS konusunda olduğu gibi!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)