adscode
adscode

Tatil Arası Eğitim Başlıyor!

İkinci ara tatilin de sonuna geldik. Okullar, pazartesi günü açılıyor. Peki öğrenci, öğretmen ve velilerimiz, keyifli bir tatil süreci yaşadı mı? Yaşayanlar yok mu? Elbette var ama sanki büyük bir çoğunluk, okullar bir an önce açılsın modunda!..

aguclu@milliyet.com.tr




Tatil, yapacak bir şeyler varsa güzeldir!
Bizdeki tatiller ise sanki biraz zoraki.
Öğrenciler, daha birinci ara tatilin rehavetini üzerinden atmadan, ikinci tatil geldi. Öğretmenler ders programlarını yetiştirmekte zorlandı. Veliler ise ne yapacaklarını şaşırdı.

4 yarı yıllı sistem, bu yıl ilk kez uygulandığı için "o kadar da olur" diyenler çıkacaktır ama yine de üzerinde enine boyuna düşünmekte yarar var.

Öğretim süresi, 220, 240 iş günü olan ülkelerde 4 yarı yıllı sistem yararlı olabilir ama bizim gibi kağıt üzerinde 180, uygulamada ise 160 güne kadar inilen ülkelerde biraz daha düşünmekte yarar var! Hele ki, okulların çoğunda ikili eğitim yapılıyorsa!..

Deprem ve kış koşulları nedeniyle, yarıyıl tatili uzatılan illerimiz var. Umarız, eğitim ortamları ve bu eğitim kayıpları bir an önce tamamlanır. Çünkü, pek çoğu, bir kaç ay sonra, hayati öneme sahip, lise ve üniversite giriş sınavlarında ter dökecek. Bir darbe de oradan yememeliler!..

İkinci yarıyıl şimdiden herkese hayırlı olsun...
Tatile doyamayanlar, hiç üzülmesinler iki ay sonra bir ara tatil daha var!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Zaman yönetimi!
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?