adscode
adscode

Telafi Eğitim Muamması?

Pandemi nedeniyle, eğitimde ciddi kayıplar söz konusu. Bu yüzden telafi eğitimi, olmazsa olmazların başında geliyor. Bakan Selçuk, bu yönde hazırlıklarının olduğu söyledi. Peki uygulaması nasıl olacak? Asıl merak edilen o!..

aguclu@milliyet.com.tr




Selçuk, twitter hesabında  “15 Şubat'tan sonra kapsamlı bir telafi programına hazırlanıyoruz” açıklaması yaptı.!
Telafi eğitimi, yüz yüze mi olacak yoksa uzaktan mı?
Mevcut ders saatleri mi artırılacak yoksa hafta sonları ya da yaz aylarında mı telafi eğitim yapılacak?
Bu konuda ne  düşünülüyor?
Keşke biraz daha ayrıntı paylaşsa.
Her ne önlem alınacaksa alınsın ama ne olur yeni bir macera yaşanmamalı!
Peki duruma öğrenci, öğretmen ve veliler nasıl bakıyor?


İşte birkaç görüş:

. Online dersin telafisini online olarak yaparsak yara bandının üzerine yine yara bandı yapıştırmış olacağız.

. Ayrıntılar son güne kalmamalı. Son gün açıklar haberdar oluruz. Sonra alarma geçer düşünülmeden programlama yapılır. Olan yine öğretmen ve akademik şiddete maruz kalan öğrenciye olur.

. Ögretmenler, zaten, cumartesi dahil sabah 8.30 aksam 20.30 ' a kadar canlı ders yaptılat. Bilgisayari olmayan ögrenciler icin Eba TV  de ögretmenler sürekli ders anlattı.Ayrıca ögretmenler ve okul personeli aşılanmadan okulların yüz yüze egitime baslaması düşündürücü.

. Aşının tam etkili olması için 2. aşı yapıldıktan sonra 15 gün geçmesi gerek deniliyor Yani ilk aşı+45 gün. Bu kadar yoğun bir program varsa öğretmenlerin bir an önce aşılanması gerekmez mi?

. Ne telafisi Abbas bey? O zaman verdiği online eğitimi ve eba tv eğitimini adam yerine koymuyor mu? Zira bu iki mecrada da konular müfredata göre işlendi. Neyin telafisini yapacaklar?

. Benim kızım 3.sınıf bu sene okula hiç gitmedik uzaktan eğitime de  hiç katılmadık..Edebiyat öğretmeniyim önüne koyduk konu anlatımlı kitapları okuma kitaplarını hem çalıştı hem okudu.İkinci dönem de açılmaz biz yine kendi doğaçlama taktiğimizle eğitime devam edeceğiz maalesef

. Keşke son iki sene yaptıklarını sandıkları eğitimi yok saysalar da çocuklarımız baştan başlasa. Oğlumun 8 ve 9uncu senesine denk geldi, burda telafi edilebilecek bir kayıp yok. Baştan görmeliler. Gerçi gecenin karanlığında kıza kıza okula gidiyo çocuklar, baştan başlasa ne olur


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Çanakkale destanı!
Nerede hata yapıyoruz?
Üniversiteden kaçış (2)
Üniversiteden kaçış!