adscode
adscode

Telafi Eğitim Muamması

MEB, telafi eğitim takvimini kesinlikle gözden geçirmelidir. Belirsizlikler nedeniyle, zaten bitkin ve kırgın olan öğretmenler arasında müthiş bir huzursuzluk yarattı. “Günü kurtarma"nın ya da “göz boyama”nın faturası onlara çıkmamalıdır!..

aguclu@milliyet.com.tr




Veli ve öğrencilerden böylesi bir talep var mı, katılım olur mu, daha da önemlisi bir yararı olur mu?

Bu soruları cevabı samimiyetle aranmalı ki, verimli bir sonuç alınsın.

Hem pandemi hem de uzaktan eğitim, öğretmenlerimizi de öğrenci ve velilerimizi de çok yokdu.

Keşke biraz nefes alsalardı!

Telafi eğitim okullar bir hafa erken açılarak, bir hafta da gelecek öğretim yılından alınarak iki hafta artı hafa sonlarına sığdırılsa daha iyi olmaz mıydı?

Keşke bu konuda sahadaki öğretmen okul yöneticilerinden de bilgi alınsaydı.

MEB, önce karar alıp, sonra görüş sorma huyundan artık vazgeçmelidir. Çünkü aldığı kararlar ya kalıcı olmuyor ya da verimli. Bu da en çok kendilerini yıpratıyor.

İşte gelen tepkilerden bazıları:

. Okul öncesi eğitim kurumları zaten hep açıktı, neyin telafisi yapılacak?

. Telafi değil tedavi lazım

. Telafi eğitim yaz okulu etkinliği modunda geçicek büyük ihtimalle.Spor faaliyetleri sanat faaliyetleri vs ana derslerin yoğun işleneceğini düşünmüyorum.

. Peki bu sanat ve spor faaliyetlerini hangi öğretmenler yapacak?

. Devlet okulların kaç tanesinde spor salonu, yüzme havuzu, tenis kortu var bunlar bu dönemde öğrenci kaybetti şimdi onun kazanılması mı lazım!

. Vermesi gerekeni zamanında vermemişsin, telafi eğitimi veriyorsun, çocuklara eksik eğitim verildiğini resmen kabul etmiş oldunuz. LGS vebali size yeter.

. Göz boyama gibi geliyor. Karneler telafi eğitimden sonra vermeliydi.

. Yaptınız mı ? Yaptık..demenin geçiştirilmiş hali işte....yaz tatili başlamadan okulu bıraktı öğrenciler zaten.

. Veli insiyatifinde telafi mi olur ?

Okula giden ve okula gitmeyen iki grup okula giden kör topal eksik tamamlarken ,kaygılı ailelerin okula gitmeyen çocukları ne yapacak?

Peki biz öğretmenler kaça bölüneceğiz,hangi gruba verimli olucağız.

Özel okul sahibi olmanın yan etkisi!

. Yazınızda paylaştığınız bir okul yöneticisi arkadaşımız, çok münasip bir dille, sabrederek yazmış tebrik ederim ve de eline sağlık... Ülkemizde tüm okullar Çankaya, Kadıköy, Karşıyaka veya Nilüfer de bulunmuyor. Yada tüm okullar paydaşları ile birlikte özel okul değil…

. Uzaktan eğitim öğrenci ve öğretmenleri yeterince yordu. Pandemi çocukları sosyal ve fiziksel anlamda zayıflattı. Bırakalım da artık tatil yapsınlar.

. Yahu biride çıkıp demiyorki ; öğrenciler haftalardır(istenilen dönem notu seçilebilirdn beri) zaten derse girmiyor , yazın mı girecek? Biri de demiyorki neyin telafisi yapılacak? Biri de demiyor ki ; öğretmenim nasılsın seni de hiç önemsemiyoruz halini hatrını fikrini sormuyoruz!

. Ya öğrencileri ne zannediyor bunlar? Makina mı? Okula fiziki olarak gitmemiş olmaları evde yattıkları anlamına mı geliyor. Beceriksizliğiniz yüzünden çocukları zaten arkadaşlarından uzak evlere hapsettiniz bu mudur eğitim anlayışınız?..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)
Yazarın Diğer Yazıları
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?
Beklentiler?