adscode
adscode

Üniversite Kontenjanları Açıklandı! Azalanlar, Artanlar?

YÖK, "Üniversitelerin ön lisans ve lisans düzeyinde örgün öğretim programları için bu yıl 835 bin 66 kontenjan belirlendi" açıklaması yaptı. Öğretmenlik programlarının kontenjanları yüzde 10 azaltıldı, kontenjanlarını dolduramayan vakıf üniversitelerinde indirime gidildi!

aguclu@milliyet.com.tr




YKS yerleştirme sonuçları ağustos ayında, tercih kılavuzu ise bu hafta açıklanacak.

Eğitim fakültesi kontenjanları, atanamayan yüzbinlerce öğretmen olması nedeniyle, toplamda yaklaşık yüzde 10 azaltıldı. Öğretmenlik programlarının kontenjanı geçen sene 53 bin 796 iken bu sene 48 bin 546 olarak belirlendi.

Kontenjanlar, tıp programında 15 bin 50, diş hekimliğinde 6 bin 680, eczacılıkta 3 bin 524, hemşirelikte ise 15 bin 33 oldu.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün YKS tercih sonuçları ve kılavuzu hakkında son dakika açıklaması yaptı. Aygün, “ÖSYM'nin takvimine göre, YKS sınav sonuçları 18 Temmuz 2019 Perşembe günü erişime açılacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebilecekler.

Sonuçlar, şimdiden herkese hayırlı olsun.

Peki barajlarda bir değişiklik var mı?

Ekstra bir açıklama yapılmadığına göre bir değişiklik yok denilebilinir…


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)