adscode
adscode

Üniversite Sınav Maratonu!

Hafta sonu büyük sınav var. 2.5 milyon aday, daha iyi bir gelecek için yarışacak. Peki ne kadarının yüzü güler? Bir kaç yüz bin, hepsi o kadar? Diplomalı işsiz arttıkça, üniversiteye olan ilgi azalıyor. Başvuru çok ama istediği bölüme giren çok az. Kontenjanların boş kalması o yüzden...

aguclu@milliyet.com.tr




Daha önceki MSÜ sınavı ve LGS'de özellikle veliler sosyal mesafe kurallarını altüst ederek iyi bir sınav vermediler. Umarız bu hafta sonu, yaşananlardan ders almışlardır. Yine aynı şekildev, ÖSYM de, sınavın güvenliği kadar adayların, gözetmenlerin ve velilerin sağlığını da göz önünde bulundurur.
ÖSYM Başkanın açıkladığı önlemlere bakıyoruz neredeyse hepsi sınav güvenliğine yönelik. Oysa, korona riski de bir o kadar önemli!..

Sınavda süre uzadı, başka yenilikler de var.
Bu yıl YKS’deki yenilikler neler? Sınava kalan son günleri nasıl değerlendirmek gerekiyor? Sınavlarda hangi konulardan soru çıkacak? Sınavda en çok hangi hatalar yapılıyor? Koronavirüsle birlikte artan sınav kaygısını yenmenin yolları neler? YKS’de baraj düştü, kaç net yapan, barajı geçecer. Tıp, hukuk gibi programlarda başarı sırası barajı devam edecek mi? İsteyen herkese yetecek kadar kontenjan var mı?
Tüm ayrıntıları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Son bir taç gün ne olur hasta olmayın ve mutlaka sınava girin, şu an için en önemli olan o. Sonrası kendiliğinden gelecektir...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)