adscode
adscode

Üniversiteler Açılacak mı? Yurtlar Pandemiye Hazır mı? Öğrenciler Ev Kiralasın mı?

Yükseköğrenimi ilgilendiren ve acilen alınması gereken çok önemli kararlar var. Ve böylesi bir dönemde YÖK Başkanlığı koltuğu boş! Görev süresi dolan Saraç’ın yerine henüz bir atama yapılmadı. Bu arada vaka sayıları hızla artıyor. Peki üniversiteler açılmaya hazır mı?..

aguclu@milliyet.com.tr




İlk ve orta dereceli okullarda olduğu gibi üniversitelerde de, pandemiye özel yeni düzenlemelere gidildiğini söylemek abartılı olur.

Tüm planlar, herkes aşı olacak, pandemi bitecek, her şey normale dönecek ve hayata kaldığımız yerden devam edeceğiz senaryosuna göre yapıldı.

Pandemi bitmedi, hala aşı olmayanlar var ve en önemlisi de göze batan bir hazırlık yok.

Yine en kolay olan yol seçilip uzaktan eğitime devam mı edilecek? Bu kadarı da artık fazla olmaz mı?..

Üniversiteler açılacaksa, barınma sorunu çözüldü mü? Üniversiteler ve YURTKUR bu konuda hangi önlemleri aldı?

Kalabalık sınıf ve anfiler seyrekleştirildi mi, tuvalet ve lavabo sayısı artırıldı mı, kiralık öğrenci evlerine yönelik bir standart getirildi mi?..

Velilerin cevabını merakla beklediği sonu ise şu:

“Çocuklarımıza yurt ve ev tutalım mı, tutmayalım mı? İki yıldır zaten boşuna kira ödüyoruz, ödemeye devam edelim mi, etmeyelim mi?..”

YÖK, bu konuda kesin olmasa da ciddi bir yol haritası ortaya koymalı. Koymalı ki, arkası gelsin. Yoksa bir öğretim yılı da daha hay huyla geçebilir...

İçinde bulunduğumuz yüzyılın Pandemi Yüzyılı olacağını defalarca yazdık. Gidişat da onu gösteriyor. Ne olur artık, uzmanların bu yöndeki uyarılarını ciddiye alalım ve gereken önlemleri daha fazla zaman kaybetmeden hayata geçirelim...

Okullar açılmadığı sürece ülkemizde hayatın normale dönmesini beklemek abes olur. Çünkü 25 milyon öğrenci, 30 milyon veli ve 1.5 milyon öğretim elamanı ile eğitim ailesi öylesine büyük bir aile ki, orda sıkıntı varsa, ülkede sıkıntı var demektir...

Sayılı günler çok çabuk geçiyor ve Eylül'e çok az kaldı.

Hangi önlemler alındıysa açıklansın ki yüreğimiz ferahlasın, tek çivi çakılmadıysa da söylensin ki gereği yerine getirilsin!..

 

 Üç maymunu oynamanın hiç birimize bir yararı yok.

Ne gerekiyorsa söyleyin yerine getirelim ama ne olur artık okulları açalım... 

Sağlıkla, özlemle, heyecanla ve bir o kadar da güvenle...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Çanakkale destanı!
Nerede hata yapıyoruz?
Üniversiteden kaçış (2)
Üniversiteden kaçış!