adscode
adscode

Üniversiteye Giriyor Değil de Mezun Oluyor Olsaydınız?..

Üniversiteye daha girmeden mezun olmak da neyin nesi diyebilirsiniz. Ama, biraz empati yapın. Çalışmak istediğiniz sektörleri, kentleri, işleri, alacağınız maaşı, mastırı, nişanı, evliliği, alacağınız arabayı, erişmek istediğiniz hayat standartını ve diğer hayallerinizi düşünün, tercih listesine son bir kez de bu gözle bakın!..

aguclu@milliyet.com.tr




Yıllar öylesine hızlı geçiyor ki, geriye dönüp baktığınızda bir çok şey için çok geç kalmış oluyorsunuz.
Plan, program, öngörü ve en önemlisi de, doğru bir yol haritası, işte bunun için önemli.
Deneme yanılma yöntemiyle öğrenme ve tecrübe kazanma yöntemi ilk çağlarda kaldı.
Aklın, bilimin ve kazanılmış tecrübelerin fazlasıyla dikkate alınması gereken bir dönemde yaşıyoruz. İşte bu yüzden, tercih listesine alacağınız her fakülte ve yüksek okul, sizin için çok güzel bir geleceğin anahtarı da olabilir, ömür boyu sürecek bir maceranın ve bocalamanın miladı da...

Keşke zamanınız, paranız ve rehberlik edecek birileri olsaydı da, tercih listesine alacağınız tüm üniversiteleri tek tek gezebilseydiniz. Aklınıza takılan her sorunun cevabını bulabilseydiniz.
Bunu yapamadığımız içindir ki, her yıl yüzbinlerce gencimiz tercih kurbanı oluyor.
Kimi barınma sorununu çözemediği için ilk bir ay içinde okulu bırakmak zorunda kalıyor, kimi kaydını dondurmaya bile gerek duymadan gelecek yıl hazırlıklarına başlayıp dersaneye yöneliyor, kimileri de ara sınıflarda kaybolup gidiyor.
Yerleştirilen öğrencilerin, yüzde 10'nun bile mezun olmadığı bölümler olduğunu biliyor muydunuz?..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)