adscode
adscode

Vaka Sayısı 50 Milyonu Aştı? Dünya SOS Veriyor!

İnsanoğlu olarak, görünen o ki, koranayla mücadelede çok başarılı olamadık. Oysa kurallar çok basitti. Maske takmak, sosyal mesafe dikkat etmek, hijyen koşullara uymak ve biraz da sabırlı olmak yeterliydi. Bunu bile başaramadık!.. Eğitimi de tartışmalı hale getirdik!..

aguclu@milliyet.com.tr




 

 

Okulların açılması iyi mi oldu yoksa vaka sayısını artırdı mı?

Bu konuda bile ortak noktada birleşmiyoruz.

İyi ki açıldı diyen kadar karşı çıkan da var.

Peki doğru olan ne? 

Bu konuda samimi ve inandırıcı açıklamalar bekliyoruz...

 

Koranayla mücadelede, dünya genelindeki tablo da bizdekinden farklı değil ama sanki Avrupa ve yakın komşularımız yeniden en başa dönmek üzere.

 

Peş peşe ciddi önlemler alınıyor. O yetmiyor, dahası geliyor. Yakın bir gelecekte mart, nisan koşullarına yeniden dönülürse hiç şaşırtıcı olmaz. Çünkü, ipin ucu bir kaçtı mı, yakalanması kolay olmuyor.

 

Almanya Başbakanı Merkel, 2 Kasım itibariyle uygulamaya konan yasaklama ve kısıtlamalar kapsamında işyerlerini kapatan cafe, bar, restoran ve diğer işletmelere yenilerinin eklenebileceğinin sinyallerini veriyor.

 

Rusya’nın Türkiye uçuşlarını durdurması gündemde. Vaka sayıları hızla artıyor. Kapılar hepten kapanırsa bu sadece Rusya’yı değil, başta biz olmak üzere tüm dünyayı etkiler.

 

Koronavirüs vaka sayısının 1 milyonun üzerine çıktığı İngiltere'de Başbakan Boris Johnson ulusal çapta geçerli olacak yeni sokağa çıkma sınırlamaları açıkladı. Sınırlamalar 2 Aralık'a kadar geçerli. Kapsam her an genişletebilir.

 

Fransa’da bar, kafe, restoran ve eğlence yerlerine getirilen kısıtlamalardan sonra 29 Ekim’den itibaren seyahat yasağı uygulamasına geçti.Fransa Başbakanı,Jean Castex, yaptğı açıklamada Fransızları daha büyük fedakarlıklara çağırdı…

 

Diğer ülkelerde de durum farklı değil. Kara kış gelmeden, pandeminin yayılma hızı yavaşlatılmaya çalışılıyor.

 

Peki bizde durum ne? Şu an için 22.0’den sonrası yasağın ötesinde elle tutulur bir şey yok ama bu her an yeni önlemlerin alınmayacağı anlamına gelmemeli. Keşke çok daha dikkatli olsak da, yeni tedbirlere hiç gerek kalınmasa!

 

Eğitimde de durum farklı değil. Okulların açılmasıyla kapanması bir olan ülkeler de var, açık tutma mücadelesi verenler de var.

"Çocuklar ve gençlere bulaşmaz denilen virüs onlara da musallat olmak üzere" değerlendirmeleri göz korkutuyor. Bu yüzden her türlü uyarıyı dikkate almakta yarar var.

 

En sevindirici değerlendirme ise, virüsün yayılma hızını artırmasına karşın, gücünü yitirmesi, eskiye göre daha kontrol edilebilir hala geldi yönünde.

 

Yarın ne getirir bilinmez ama biz yine de Bilim Kurulu'nun açıkladığı uyarılara harfiyen ve sabırla uymaya devam edelim...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)