adscode
adscode

Velilerin Okul Turu Devam Ediyor!

Kolejlerde kayıtlar devam ediyor. Veliler, kapı kapı dolaşarak kendilerine yeni şans yakalamaya çalışıyor. Yakaladıkların da ise akılları, kaçırdıkları diğer fırsatlarda kalıyor ve bu kez de onları kovalamaya başlıyorlar. Devlet liselerinde ise tercihler devam ediyor. İçine sinen bir tercih listesi hazırlayan yok gibi. En zor haftada herkese sabır diliyoruz!..

aguclu@milliyet.com.tr




Sınavla öğrenci alan devlet liseleri için tercihler Cuma günü sona eriyor. Sonuçlar, 22 Temmuz’da açıklanacak.

Kolejlerde de kayıtlar yine Cuma günü sona eriyor ama bu her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. Arada sık sık boş kontenjanlar oluşacak ve onlara da bir şekilde öğrenci alınacak.

 

Tüm bu süreçte, olan velilere oluyor. Yıllık iznini alan da var, tatil sevdasından vazgeçen de. Yeter ki çocukları doğru düzgün bir okula girsin istiyorlar ama mutlu olanı bulmak zor! Çünkü bu sistem sanki en iyi öğrencileri bile mutsuz etmek için inşa edilmiş!..

 

Velilere önerimiz, kayıtların son gününe kadar hatta nakil dönemlerinde bile umutsuzluğa kapılmamaları, kayıtları sonuna kadar kovalayan mücadeleci veliler, her zaman olmasa da, zaman zaman umulmadık kontenjan boşlukları yakalayıp, umulmadık avantajlar elde edebiliyorlar.

Doğru olan bu mu tartışılır ama en azından ileride niye yakından takip etmedim diye vicdan azabı yaşamazlar.

Daha önce de defalarca yazdık, önemli olan okul değil öğrenci. İyi öğrenci de, her yerde, her zaman, hedefine ulaşabilir yeter ki motivasyonunu kaybetmesin.

 

Bu yıl umarız, bu sistemin sonu olur!

Neden diye merak edenler, velilere sorabilir!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Zaman yönetimi!
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?