adscode
adscode

Yanlış Yanlışla Düzeltilmez!

Öğretmen yetiştirme ve atama sistemi tümüyle yanlış. Baştan aşağı değiştirmek gerekir. Hangi mesleğin kadrolusu, sözleşmelisi, ücretlisi, görevlendirilmişi, formasyonlusu, formasyonsuzu var ki öğretmenliğin var?..

aguclu@milliyet.com.tr




Öğretmen liseleri ve yükseköğretimin okulları yeniden açılmalı, yıllırdır sözü edilen Öğretmen Akademisi artık kurulmalı ve istihdama göre öğretmen yetiştirilerek, mezunların direk atanmasına olanak sağlanmalıdır. Bu böyle olmadığı sürece hele hele umut tacirliği yapıldığı sürece bu sıkıntılar asla sona ermez...

Bir milyona yakın öğretmen fazlası varken hemen her yıl 50 bin mezun vermenin ve yine aynı şekilde 100 bine yakın öğretmen ihtiyacı varken hala ücretli öğretmen alımına devam etmenin mantığını anlamak gerçekten  mümkün değil.


Öğretmen sorunun çözmeden, eğitimin diğer sorunlarını çözmeye çalışmak boşuna zaman kaybetmekten başka bir şey değildir.

Eğer ille de eğitimde kalite aranıyorsa işe önce öğretmen yetiştirme, atama ve liyakat göre terfi sistemini getirmek gerekir.

Bu arada en az 5 yıllık bir atama takvimi ortaya konularak, yüzbinlerce öğretmenin geleceklerine yönelik yol haritası çizmelerine yardımcı olunmalıdır.
Onları KPSS kölesi haline getirerek idealizmlerini öldürmenin hiç kimseye bir yararı yok. Ne olur artık bunu anlayalım...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)