adscode
adscode

Yeni Öğretim Yılına Ne Kadar Hazırız?

Yeni öğretim yılı, öyle ya da böyle yakında başlayacak. Peki buna, öğretmeni, öğrencisi, velisi, okul müdürü, okul sahibi ve en önemlisi de MEB olarak, ne kadar hazırız? Hem sağlık açısından hem de akademik anlamda?..

aguclu@milliyet.com.tr





MEB'in elinden geleni yaptığına eminiz ama daha fazlası gerekiyor.

Az değil, 20 milyonu öğrenci, 30 milyonu da öğrenci olmak üzere 50 milyonluk eğitim ordusunun maddi ve manevi yükü onların sırtında...

Bakandan öğretmen, okul kurucu ve yöneticilerinden idari personele, kantincilerden servis elemanlarına, temizlik görevlilerden güvenlik elemanlarına kadar büyük bir çaba içerisindeler.

Onlarla hiç ilgisi olmayan konularda bile hedef tahtasının en göbeğindeler.

Bunun en önemli nedenlerinden biri rol dağılımın karma karışık hale gelmesi, bir diğeri de yeterli gözetim ve denetimin olmaması.

Keşke koronayla mücadele ve yeri akademik yılın açılışıyla ilgili konularda, çok daha net bir yol haritamız olsa!

İşte o zaman, enerjimizi kabahatli arama yerine, sorunların çözümü için harcarız!..


Sahadan Haberler


"Büyük bir özel okulda çalışan bir öğretmen olarak son durumu sizinle paylaşmayı görev biliyorum.
Ismimi paylaşmayacağım.
Is başı yaptığımızın ilk günü 150 kişilik kadro ile yüzyüze  toplantı yaparak bu sene pandemiden dolayı devlet okuluna veren veliler olduğunu bu sebeple kotamızın dikkatinizi çekiyorum ticarethane gibi kotamızın altında olduğumuz söylendi.
 3 ay online eğitimi başarıyla sürdürmüş bir grup olarak hiç bir anlam veremedik. Bize devamlı maaşlarımızı tam aldığımızı hatırlatıyorlar.
Bu durum gayet doğal çünkü okullar da paralarını tam aldı ve geri ödemedi. Daha da kötüsü okulda hiç bir sağlık önlemi alinmiş değil.
Bize değiştirmemiz icin maske bile vermiyorlar.
Sabah 7'de okula getiren personel servisleri 4 :30da kalkıyor.
Bu kadar süre icin aynı maske takilmaz.
Personel servisleri pislik içinde değil dezenfektasyon temizlik bile yapılmamış. Okulda inşaat sürüyor, öğretmen odaları kirli, 28 yıldır aynı klima aynı filtre, dolaplardan fare çıkıyor- ki buna öğrenciler de bazen şahit oluyordu okul açıkken  - yemekhane düzenlenmemiş masalar bitişik.

Tuvaletler korkunç durumda. Maskesini çıkarana uyarı yok. Tüm bunlara ve düşük kapasiteli wifi ya rağmen uzaktan eğitimin okuldan yapılması gerektiğini söylüyorlar.
Diyeceğim o ki bu mantıkla öğretmen sağlıklı kalamaz, verimli çalışamaz. Öğrencileri göndermeden herkes durumdan haberdar olmalı. Şimdiden 30 saatten aşağı ders olmayacağını söylüyorlar.
Eğitimin kalitesi, öğretmen ve öğrencilerin sagligi kesinlikle umurlarında değil.

Sadece aldiklari para ile ilgileniyorlar. Gelinen bu noktayi kınıyor üzüntülerimi ifade ediyorum..."

Keşke bu yönde bir algı oluşmasaydı!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)