adscode
adscode

Bu Seneki YKS İçin Rüya Gibi Kararlar

YKS tarihinin geri çekilmesi kararı açıklandığında iki buçuk milyon öğrenci çok üzüldü ancak bu karardan yaklaşık dört beş saat sonra ise YÖK Başkanı Sayın Saraç yeni aldıkları kararları duyurduğunda ise bu seferde öğrenciler tabiri caizse sevinçten zıpladılar.

bpelister@hotmail.com




Böylece YÖK yaklaşık iki aydan beri evlerde tıkalı kalan, tarihlerin değişmesi ile üzülen, çalıştıkları konuların çıkartılması ile hayal kırıklığı yaşayan tüm öğrencilere harika bir moral vermiş oldu.

Bizce bu sene için geçerli olsa bile çok yerinde ve teşekkürü hak eden bir hareket bu.

Şimdi bu kararların olumsuz tarafı var mı yok mu diye hiç  polemiğe girmeyelim çünkü bu çocukların artık  güzel haberlere ihtiyacı var, onun içinde bırakın şimdi bunun tadını çıkartalım.

Peki, neydi alınan devrim gibi kararlar,

  • TYT de 30 dk arttı,
  • 180 barajı 170 indi.

Yıllardan beri bu köşede ve her yerde haykırdığımız TYT süre yetmiyor bir 20 dk daha verilse harika olur temennimiz 30 dk ile çok daha harika bir duruma geldi.

Böylece TYT süre sıkıntısı yaşayan çalışan öğrencilerin emeği yerini buldu.

Lisans barajının 170 inmesi ise bu yıl için ortalama 150 bine yakın Üniversite adayının daha bir Lisans bölümüne yerleşmesi anlamına geliyor, ayrıca bu da kontenjanlar otomatik olarak artmış olması anlamına geliyor

Şimdi aday arkadaşların yapması gereken okulların, kursların açılacağı 1Hazirana kadar sıkı bir çalışma temposu ile ölü geçen zamanlarını telafi etmek daha sonrada sıralarına ve öğretmenlerine kavuştuklarında sınav gününe kadar bu işin hakkını vererek bu seneki avantajı güzel bir sonuca çevirmek.

Haydi, arkadaşlar şimdi geçmişteki tüm olumsuzlukları bırakıp geleceğimiz için harekete geçme zamanı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)