adscode
adscode

Ders Çalışamıyorum, Neden?

Birçok öğrencimiz bize soruyor - Bütün gün evdeyiz ama Ders çalışmakta zorlanıyoruz, istediğimizi kadar çalışamayınca da moralimiz çok bozuluyor.

bpelister@hotmail.com




Arkadaşlar hiç kendinizi üzmeyin, vicdan da yapmayın çünkü böyle sıkıntılı zamanlarda hiç kimse kendini işine tam olarak veremez ve odaklanamaz, bu çok normal bir davranış.

Şuanda yapmanız gereken en önemli hareket okulunuzun veya kursunuzun yapmış olduğu Canlı Ders yayınlarına kesin bir şekilde katılmak olmalı.

Çünkü Canlı Ders yayının en büyük faydası Motiavsayon ve dikkatinizi Derslerinize yoğunlaştırmak ve de arkadaş ve öğretmenlerinizle sosyalleşme açlığınızı azaltmış olmanızdır.

Bazen birkaç gün defter kitap açmasanız bile bunu kafaya takmayın bunda büyük bir sıkıntı yok, ayrıca Gün içinde abartamadan Televizyon karşısında Bilgisayar başında ya da cep telefonunuzla takılmakta gayet normal, ama tekrar ediyorum; abartamadan.

Tüm bunlar karşısında aile büyüklerinden gelen bazı serzenişlere de çok takılmayın, anne babalar bazen nasihatin dozunu kaçırabiliyor bunun için çok da yapacak bir şey yok.

Sonuç olarak Derslerden en fazla 2 gün ayrı kalmaya izin var,  dikkat edilmesi gereken sınırlarımız bu kadar, yoksa ipin ucu kaçar.

Kendinize tanıdığınız tüm bu tölöranslardan sonrada ne yapın edin bir şekilde masa başına oturun, soru çözün, kitap okuyun en azından bir şeyler karalayın.

Öğretmenlerinizden atılan sorulara cevap verin, bunun yanı sıra sizlerde arkadaşlarınıza bir şeyler sorun, kısacası zihninizi eğitimizle alakalı işlerle günde iki üç saat oyalamaya çalışın.

Böylece bu günler inşallah geçtiği zaman Okulunuza Kursunuza döndüğünüzde en azından kafa olarak çok dağılmadan hemen toparlanıp harekete geçebilirisiniz.

Çünkü sınavlardan sonra Tercih dönemimiz başlayacak.

Ve o Tercih döneminde  istediğiniz bölümleri yazma şansı elde etmek için sınavda  işin hakkını vermeniz gerekiyor..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)