adscode
adscode

EBA‘yı Kimseye Harcatmayalım!

Gerçekten çok emek verilmiş bir platform EBA. Verilen tüm bu emeklerin nasıl zor ve meşakkatli olduğunu bu işlerle uğraşanlar gayet iyi bilir.

bpelister@hotmail.com




İşin mutfak kısmının zorluğunun yanında içerik olarak Öğrencinin okul hayatını kapsayan tüm derslerin işlenmesi, yüzlerce animasyonlar, görseler, on binlerce soru kapsayan büyük bir proje.

Ancak bazıları çok büyük bir yanlış yaparak EBA’yı okul yerine koyma gafletinde bulundu.

Onu imajını bozmak, hafife aldırmak için derslerin başladığı ilk günü milat kabul ederek ortaya çıkan bazı yanlışları da kendilerine kalkan yaparak bu projeyi halkımızın gözünde itibarsızlaştırma gayretine girdiler.

Hiç sabır gösteremeden, bir bakalım nasıl olacak bile demeden buna emek verenlerin şevklerini kırmak, öğrenci ve velileri bu projeden soğutmak için ellerinden geleni yaptılar.

İlk önce şunu kesin olarak netleştirelim;

EBA bir Eğitim Portalı, öğrencilerin öğrenmesini destekleyen yardımcı bir unsur, yani EBA kesinlilikle bir Okul değil.

EBA’yı doğru anlar ve kullanırsak bizler için çok büyük bir imkân, ancak ona çok daha fazla sorumluk yükler ve her şeyi ondan beklersek bizler için tam bir hayal kırıklığı olur.

Daha ilk günden beri Sayın Milli Eğitim Bakanımız bunun üstüne basa basa söyledi.

Öğrenciler için asıl olan okuldur, bizler öğretmenizi, öğrencimizi Okullarımızda isteriz çünkü eğitim ve öğretimin kalbi Okulda atar.

EBA güzel bir kazanımdır, bilhassa böyle zor zamanlarda öğrencileri uzaktan eğitmek boşta bırakmamak için tasarlanmış bir Eğitim imkânıdır.

Dünyada üç veya dört ülkede olan bu sistem bizler için kıymetlidir, çünkü başta Sayın Bakanımız olmak üzere binlerce kişinin bunda emeği vardır.

Onun için Milletçe EBA’yı önemseyelim, gelişmesi için zaman verelim.

Şimdi canlı yayınlarda başlıyor.

Canlı yayın olayını Özel okullar ilk günden beri kullanıyor ve çok faydasını gördüler.

Çünkü canlı yayının en büyük Avantajı;  Kendi öğrenciniz kendi öğretmeniniz.

 Yani bilgisayarda bile olsa birbirini tanıyan sosyal bir ortam.

İşte bu kesinlikle fark ortaya çıkaracak bir çalışma.

Şunu çok iyi bilelim ki tüm bu çabalarımız öğrenciler için,  aman Eğitim hayatımızı ufak tefek hesaplaşmalara adam harcamalara alet etmeyelim.

 Elimizden geldiği kadar Bakanlığımıza, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize inanalım ve destek olalım, çünkü zaten hepsi biziz.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)