adscode
adscode

LGS – TYT- AYT’ de Son Gelişmeler

Tabii ki ilk önce LGS’ den başlayalım.

bpelister@hotmail.com




Milli Eğitim Bakanımızın LGS’nin tarihi ile ilgili son sözü Sayın Cumhurbaşkanımızın söyleyeceğini açıklamasından sonra tüm gözler Sayın Cumhurbaşkanımızın önümüzdeki hafta yapacağı basın toplantısına çevrildi.

Bu son gelişme bazı arkadaşlarımızı endişeye sevk etti.

Öğrenci ve velilerimize sesleniyorum,

Olur da sınav tarihi bir iki hafta ileriye alınırsa bizce bu öğrencilerimizin menfaatine yönelik çok daha güzel bir gelişme olur.

Bakan Bey’in bu son açıklaması nedeniyle bunu söylediğimizi düşünebilirsiniz ancak biz bunu henüz bu açıklamalar olmadan çok önce Eğitim Ajansı köşemizde yazmıştık, dilerseniz inceleyebilirsiniz.

Hatta Sayın Bakanımız tarihle ilgili çok daha net bilgiler verdiğinde, biz sınav tarihinin değişmesinin ateşli savunucularından biri olduk. Onun için söylediklerimizde herhangi bir değişiklik yok.

Sınav tarihi değişirse öngörümüzdeki haklılığımızdan ziyade Bakanlığımızın da bizimle aynı hassasiyetlere sahip olduğu gerçeği bizim doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi olur.

Tarih değişikliği ile ilgili düşencimizi geçtiğimiz haftalarda aynen şu cümlelerle açıklamıştık:

Okulların başlaması demek öğrencilerin zihnen ve moral olarak yükseldiği bir süreci ortaya çıkarır.

Hal böyle olunca da en azından öğrencilerin okulunda öğretmen ve arkadaşlarınızla geçireceği her dakika onların daha çabuk normalleşmesine katkı sağlar.

Asıl önemlisi bu durumda sınav motivasyonları artmış olacak.

Sonuç itibari ile tarih değişse de değişmese de bundan herhangi olumsuz bir tablo ortaya çıkmaz ama bizce sınavın ileri bir tarihe ertelenmesi sizin biraz daha menfaatinize gibi duruyor.

TYT Girecekler Dikkat!

TYT’ ye hazırlanan ve özel yetenek sınavları ile öğrenci alan bölümleri düşünen arkadaşlar,

Bu uyarımız sizlere.

 Beden Eğitimi – Spor Yöneticiliği- Müzik ve Resim Öğretmenliği bölümleri için getirilen 800 bin barajı sizlerin sınavı ciddiye alması için çok önemli bir kriter.

Aksi takdirde 800 bin barajını geçemezseniz bu bölümler de sizler için hayal olur.

AYT Gireceklerin İşi Bu Sene Çok Kolay!

Tabii ki ironi yapıyoruz. Öğrencilerimiz asıl bu sene hiçbir zaman olmadığı kadar kazanamama tehlikesi ile karşı karşıyalar.

İşte AYT öğrencilerini bekleyen tehlikeler:

  • Sınavın 25 Temmuz’a alınması ile daha çok vakitlerinin olduğunu düşünmeleri ve bunun sonucunda tehlikeli bir rehavete kapılmaları.
  • Sınavda II. dönem konuları yok diye AYT’ yi kolaylıkla yaparım diyen tehlikeli bir özgüven geliştirmeleri
  • Bu iki tehlikeyle başlayan, ancak sınav bittikten sonra farkına varılacak sahte zafer beklentisi ve sınavı küçümseyen düşünce ile davranışlar gösterilmesi

Arkadaşlar, şunu sakın unutmayın her ne kadar 12. sınıf II. dönem konuları yoksa da sınav yine zor; yine seçici olacak. Bundan emin olun.

Ve her sene olduğu gibi bu sene de kazananı başarı sıralamaları belirleyecek. Başarı sıralamasını da netler.  

Unutmayın! Sınav sabahları mutlaka gelecek. Onun için okullarınız ve kurslarınız açıldığında bu ikinci şansı çok daha iyi değerlendirin. 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)