adscode
adscode

Lisede Son Sene Zaten Üniversite Hazırlık Değil mi?

Bazı basın organlarında Liselerde son yılın okul derslerinden ziyade üniversite hazırlığa ayrılması ile ilgili bazı haberler çıktı.

bpelister@hotmail.com




M.E. B ilk başta bu haberleri pek sahiplenmedi ama daha sonra hafifte olsa böyle bir geçişin olacağının sinyalini verdi.

Şu anda zaten her ne kadar resmi olarak kabul edilmese bile Liselerde son yıl Üniversite Hazırlık değil mi?

Kâğıt üstünde 180 iş gününe dayanan Eğitim günü, yazılılar, sözlüler, proje ödevleri var ama ya gerçekte olan ne?

Sene başından itibaren öğrencilerin gündemine giren ve bir yıllık hazırlık sürecine göre şekillenen Lisenin son yılı gerçeği karşımızda durmuyor mu?   

Bilhassa II. Dönemden sonra öğrencilerin o yılki rotası tam anlamı ile bu hazırlığa çevriliyor mu?

Ve işin asıl gerçeği, öğretmeninden idarecisine, Öğrencisinden Velisine kadar herkes de bunun farkında ve desteğinde değil mi ?

Okullarda öğretmenler o yılki konuları Mayıs ayı başında bitiriyor, öğrencilerin Mayıs ve Haziranda sınava hazırlık yapmalarına müsaade ediyor.

Okul idaresi yapılan devamsızlıkları yönetmeliğe uygun olan Velilerden aldığı dilekçelerle göre çözmeye çalışıyor.

İşte M.E. B bu konuları görmemezlikten gelmeyerek, cesaretle de bu konuda bir karar alıp ‘’ Kral çıplak’’  diyor bu kadar basit.

En azından bu işlerin kendi kontrolünde olmasını sağlayarak insanların yanlışlara sapmasını önlüyor.

Bu yapılanın yanlış olduğunu, modern bir eğitim anlayışında buna yer olmadığını, Okullarda istediğimiz eğitimin böyle olmaması gerektiğini, Sınav odaklı bir eğitim hayatının yanlışlarını sırlayabilirsiniz ama şu anki gerçek buysa buna göre hareket etmeniz lazım.

En azından yapılan ve yapılmakta olan radikal değişlikler tüm Eğitim Öğretim hayatı değiştirene kadar bu tip tedbirlerle öğrenciyi okulundan, öğretmeni işinden alıkonmasını engellemeye çalışıyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)