adscode
adscode

LYS SON VİRAJ TAKTİKLERİ -1

Bu seneki YGS sonuçları LYS ‘yi geçen yıllara göre biraz daha önemli kıldı. Onun için tüm arkadaşlarımızın bu son viraja çok dikkat etmesi gerekiyor.

bpelister@hotmail.com




MATEMATİK –GOMETRİ

Bu seneki YGS sonuçları LYS ‘yi geçen yıllara göre biraz daha önemli kıldı. Bilhassa geçen seneki netlere göre başarı sıraları tam bir sürpriz oldu. Onun için tüm arkadaşlarımızın bu Son Viraja çok dikkat etmesi gerekiyor.

Onun için sizlere Matematik, Fen, Edebiyat, Sosyal Testleri için son ayları kapsayacak olan ‘’LYS Son Viraj Taktiklerini ‘’ paylaşıyoruz.

ÜNSAL TEMEL LİSELERİ, Öğretmenlerinin hazırladığı bu paylaşımlardan umarım faydalanırsınız arkadaşlar.

Bugün ilk olarak Matematik –Geometri yazımız var, ileriki günlerde de diğer dersler.

Bizleri takip etmeye devam edin.


LYS Matematik;

Sınavına yaklaşık 2 ay kala öğrenci arkadaşların yapması gerekenlerin başında konuların temel kurallarına odaklanması gelmektedir. LYS soruları bilgiye dayanan sorulardır. 

Konu ve soru tipleri bilinince soru çözüm oranı artacaktır. Konu anlatım kitaplarından kurallara odaklanıp örnek soru çözümlerini anlamaya çalışmak ve bu örneklerden öğrenilen bilgileri yeni bakılan sorularda kullanmaya çalışılmalıdır.

Öğrenci arkadaşlarımıza çalışma tavsiyem ise şöyle olacak. Konuların temel kavramlarını ve temel soru tiplerinin nasıl çözüldüklerini iyi öğrenmeleri ve çok uç sorularla uğraşmamaları gerekir. 

Matematik sorularına çalışma konusunda rehberleri ÖSYM’nin geçmiş yıllarda sorduğu sorular olmalıdır. Uç noktada sorulan sayısı 50 soruda 5 soruyu geçmemektedir.

Bu durumda temel nitelikteki bilgilere odaklanmanız daha doğru olacaktır. 

Soru dağılımlarına bakarak çok soru çıkan;

 trigonometri (3- 4 soru), karmaşık sayılar (3 soru), logaritma (2 soru), Matris determinant (3 soru), limit (3 soru),  integral (5 soru) ve tabi ki türev gibi toplamda 24 soru     gelen bir alanda yapabileceğinin en çoğunu yapacak şekilde çalışmalıdırlar.

Ayrıca şu da unutulmamalıdır ki LYS’de YGS konularından da 13 civarında soru gelecektir. Zaten YGS’ye hazırlanmış  olan arkadaşlarımız bu soruların da çoğunu çözebileceklerdir. 

Kendilerinin yapacağı deneme sınavları da öğrenme açısından önemlidir. ÖSYM’nin 2010 dan 2015 yılına kadar yaptığı sınavlarını ise kendilerine bir deneme sınavı şeklinde uygulayarak gerçek sorulardaki performanslarını ve eksiklerini görebilir ve bu eksikler üzerine eğilerek netlerini artırabilirler. 

YGS konularından Üslü sayılar, köklü sayılar ve çarpanlara ayırma konularına kesinlikle bakmaları gerekmektedir.

Maalesef YGS’den sonra öğrenciler yorgunluk ve sınavın sonucunun psikolojik etkisi ile sınavı bırakmaktadırlar. 

Hâlbuki YGS’nin sınava etkisi yüzde 40’tır, yani yüzde 60’lık bölüm olan LYS geridedir ve tercih yapacağımız sınav LYS’dir. 


LYS Geometri;

YGS geometriye oranla daha çok formül ağırlıklı olacaktır. Özellikle YGS  den sonra anlatılan konuların (çember analitiği, Konikler,uzayda vektör-doğru ve düzlemin analitik incelenmesi gibi konular) formüllerini bilmek soruyu çözmek için yeterli olacaktır.

Geçmiş yıllarda sorulan (özellikle son 5 yıl sorularının ) soru kalıpları iyice anlaşılmalıdır.

YGS öncesi konular için ise bol bol soru çözmek gereklidir. Çünkü o konularda konuya iyi hakim olmak soru çözmek için yeterli değildir.Soru kalıplarını da iyi bilmek gereklidir.

Bu yüzden de asla çalışma bırakılmamalıdır. Boş zaman olarak gözüken her dakikada youtube tan soru çözüm veya konu anlatımı videoları seyretmenizi öneririm. Daha profesyonel bir çalışma ortamı için;

www.matematikboylefullenir.com 

   Sitesine sizleri de beklerim.                                                                             

Ersen ÖRENLER

                                       ÜNSAL TEMEL LİSELERİ

  MATEMATİK ÖĞRETMENİ

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)