adscode
adscode

Telafi Eğitimi - Yaz Okulu Nasıl Olacak?

Bakan Bey’in ağzından bu iki cümle çıktığı andan itibaren öğrencilerin ve velilerin odaklandıkları ilk şey “Yaz tatilimiz güme mi gitti?” endişesi oldu.

bpelister@hotmail.com




Aslında güme giden bir şey yok. Yalnızca farklı bir çalışma planı ile eğitim yılı süresinin biraz uzaması söz konusu.

Normal eğitim dönemlerinden farklı olarak bu süreçte beklediğimiz tek değişiklik eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirileceği gün ve saatlerin yeniden düzenlenmesi olacak.

Şuanda ülkemizde tam gün eğitim yapan okulların haftalık ders saati 40 saat olarak belirlenmiştir.

Ancak bu tam gün eğitim kriterinin genellikle özel okullar ve Büyükşehirler daha az olmak üzere ufak şehirdeki Devlet okulları tarafından gerçekleştirildiğini görüyoruz.

Bilhassa Büyükşehirlerdeki Devlet okullarında öğrenci sayısı fazla olduğu için öğrenciler sabahçı-öğlenci gruplarına ayrılmakta. Bu yüzden de tam gün eğitim verebilen devlet okullarının sayısı buralarda biraz düşük.

Bu durum telafi eğitimlerinin özellikle çift tedrisat yapan devlet okullarında çok iyi planlanılmasının gerekli olduğunu gösteriyor.

Telafi eğitimi yada yaz okulu çalışmalarındaki temel kriterimiz EBA ve online derslerle telafi edilemeyen eğitim günlerinin 180 iş gününe tamamlanması olacaktır.

Peki, bu süreçte en çok nelere dikkat etmeliyiz?

Bu konuda naçizane önerilerimiz şunlar olacaktır:

*Öncelikle 8.ve 12.sınıf kademesindeki öğrenciler dışında kalan diğer ara sınıflar için okullar temmuz ayının ilk haftalarında tatil ilan edilebilir.

* Mezun olacak 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin durumları biraz daha farklı olduğundan bu öğrenciler için temmuz ayının ilk üç haftasını da kapsayacak şekildebiraz daha yoğun bir program hazırlanabilir.

  *TYT sınavı da bu zaman dilimine denk geldiği için 12. sınıf öğrencileri için bu mutlaka olmalı. 8.sınıf öğrencileri ise gelecek yıl başlayacakları lise hayatları için bu fedakârlığı göstermeli.

*Öte yandan ara sınıflar için telafi eğitimleri, 2020-2021 eğitim – öğretim yılı başlamadan ağustos ayının sonunda başlayıp eylül ayını da içine alacak bir zaman diliminde yapılabilir.

*Böylece gelecek yıla özel olarak 2020-2021 eğitim öğretim yılı ekim ayında başlayabilir.

* Yine bu seneye özel olarak ders saatleri 30 dakika yapılıp günlük ders sayısı arttırılabilir.

*Ayrıca ihtiyaç duyulursa hafta sonlarında yarım gün ders yapılabilir.

Eminiz ki Bakanlığımız telafi eğitim yada yaz okulu çalışmaları için çok daha güzel ve verimli planlamalar yapacaktır. Neler olacağını hep beraber göreceğiz.

Yazımızı son zamanların klasik cümlesi ile bitirelim “İçinde sağlık olmayan her şey eksik kalır.”

Sağlıkla kalın…

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)