adscode
adscode

YGS Ders Taktikleri- 2

Ünsal Temel Liseleri Branş Öğretmenlerinin YGS taktikleri devam ediyor. Bu günkü yazımızda Matematik, Fizik ve Kimya dersleri var.

bpelister@hotmail.com




Ünsal Temel Liseleri Branş Öğretmenlerinin YGS taktikleri devam ediyor. Bu günkü yazımızda Matematik, Fizik ve Kimya dersleri var.

Hepsine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

MATEMATİK 

Matematik YGS’ de sayısal ve eşit ağırlık öğrencileri için olmazsa olmaz, sözel öğrencileri için fark atacakları derstir.

Toplam 32 soru bulunmakta ve bu sorular 9. ve 10. Sınıf konularını içermektedir. Daha temel konuları içerir.

Öğrenci YGS matematik konularına başlamadan önce hazır bulunuşluk durumunun iyi olması yani ilköğretim matematiğe dair eksiğinin olmaması gerekir.

Varsa eğer önce eksiklerini tamamlayıp sonrasında ise konuları tek tek çalışıp örneklerle zenginleştirmesi ve bununla beraber bol soru çözümü yapmasını öneririm. Bol soru çözümü için YouTube'daki soru çözüm videoları öğrenci için can simitidir.

İnternet erişimi olmayan öğrencilerimiz için ise çözümlü soru bankaları mevcuttur.

Özellikle konu sonlarında geçmiş yıllara ait sınav sorularına bakmakta da fayda vardır. Tekrar etmemde fayda var matematik bol soru çözümüyle başarıyla ulaşabileceğiniz bir ders.

Herkese iyi çalışmalar.

MURAT ZİVALİ

Ünsal Temel Liseleri

Matematik Zümre Başkanı

 

 

 

FİZİK

Fizik, öğrencilerin ön yargılı olduğu ve Fen grubu derslerinin içinde "en zor" olarak nitelendirilen derslerdendir. Peki, neden "zor"dur fizik?

"Zor" nedir, bunu biraz detaylandıralım.

İnsan yapamadığı, ulaşamadığı şeye "zor" der. Peki, neden yapılamaz? Yöntem bilmediğimizden. Çalışma sistemini bilmezsek, verimli çalışmayı başaramazsak anlayamayız ve anlayamadığımız şey de bizim için "zor" yaftasını yapıştırdığımız şey olacaktır.

Fizik dersi, sayısal zekâ gerektiren bir derstir evet; ancak düşünülenin aksine, fizik anlayabilmek için ekstra bir zekâya ihtiyacımız yoktur.

Çoğu öğrencimizden duyduğumuz "Konuyu anladım; ancak soru çözemiyorum" cümlesinden de anladığımız üzere, fizik dersi konu eksiğini tamamladıktan sonra, çözümlü örneklerle başlayıp, bireysel soru çözmeye doğru giden ve bol örnek çözmeyi, farklı soru tarzı görmeyi gerektiren bir derstir.

Öğrenciler YGS sınavını kolay, LYS sınavını daha zor bir sınav olarak tanımlar; ancak YGS sınavı, fizik dersi açısından yorum ağırlıklı bir sınavdır ve yorum yapmak, sayısal verilerle soru çözmekten daha tehlikelidir. Çünkü soruyla ilgili yorum yapmak, işlemin sonrasında yapılması gereken bir eylemdir. 

Hedeflerimizin başında elbette ki konuyu verimli bir şekilde çalışmak, varsa konuyla ilgili eksiklerimizi tamamlamak gelir. Sonrasında çözümlü örneklerle işlem yeteneği kazanma alışkanlığı vardır. Test kısmına geçtiğimizde amaç farklı soru tarzları görmek ve bu örnekleri süreli çözmek temel amaçtır. Çözülemeyen soruları biriktirmeden sormak ve çözüm yöntemleri hakkında fikir sahibi olmak gerekir.

"Üşenme, erteleme, vazgeçme!" prensibi Fizik dersi için nokta atışı seçilen yöntemdir. Bu hususlar dikkate alındığında Fizik, kesinlikle yapılamayan dersler arasında olmayacaktır. Unutmayın sevgili öğrenciler, insan bilmediği şeyden korkar!

Bilmek için anlamak gerekir ve anlamak için de çaba sarfetmek gereklidir. Özetle; süreli çözmek, konu eksiklerini tamamlamak, çözümlü örneklerle başlayıp bireysel soru tarzına doğru yönelmek ve bu sayede farklı birçok soru tipi görmek Fizik dersini verimli çalışmak adına izleyeceğimiz doğru adımlardır.

Nur TURUNÇ

Ünsal Temel Liseleri

Fizik Zümre Başkanı

 

KİMYA

Değerli öğrenciler
Üniversiteye hazırlanma sürecinizde iki önemli sınav için ter döküyorsunuz. Bu sınavlar, hayatınızın geri kalanını hangi meslek sınıfı içinde geçireceğinizin habercileri. Şansınız bol ve zihniniz açık olsun.
YGS ve LYS adlarına sahip bu sınavlarda Kimya ayırt edici bir öneme sahip olarak kendini gösteriyor. Kimi için zor kimi için kolay bir ders Kimya. Size bir sır vereyim; zor olduğunu kabul etmek bu derse çalışmaktan daha zor. Her alanında, her konusunda basit istisnaları bilmek; bu istisnaları hayatımızın her alanında bulunan kimyanın içinde düşünmek ve sınavlarda bu bilgiler ışığında hareket etmek tam net çıkarmanız için en doğru davranıştır.
Gününüzün, size kalan en sessiz anında çalışma ve tekrarlarınızı yapın. 
Özellikle Kimya için! Hem matematiksel hem de sözel bilgiler barındırdığından sessizlik çok önemli. Kimyadaki element sembollerini net olarak öğrenin. Bu, kimyanın dilinden anlamanızı sağlar.

Elementlerin bulundukları grupları ve aldıkları yükleri bilin. Her zaman elinizde bir kâğıt ve bir kalem, öğrendiğiniz bilgileri tekrar etmek için bulunsun. Bahsettiğim sessizlik ortamında her gün en az yarım saat tekrar yapın ve en az 200 soru çözün. Bu sayı size YGS için yeter.

Konuları eksiksiz olarak öğrenin. Konu içindeki istisnaları dikkat çekecek şekilde renklendirin. Genelleme yapmadan önce istisnaları gözden geçirin. Çünkü istisnalar soruluyor.
Şimdiden ve yeniden hepinize bol şans arkadaşlar.

Zihniniz açık olsun… 
Rahim URAL

Ünsal Temel Liseleri
Kimya Zümre Başkanı

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)