adscode
adscode

Bizi kurtarırsa öğretmenler kurtarır

Sevgili öğretmenlerimiz, N’olursunuz, öğrencilere bilinçli vatandaş olmalarını öğretiniz. Sanırım bu öğretecekleriniz, Türkçeden, resimden, müzikten hatta matematik ve fen derslerinden bile daha önemli bir hale geldi.

cemozel2021@gmail.com




Geçenlerde bir büyüğümüz ziyaretimize geldi. Kanada’da yaşıyor. Haliyle yaşadığı yerden bahsetti. Bütün hücrelerimizle dinledik kendisini. Çok çarpıcı bir örnek verdi. Sürekli bunu düşünüyorum.

“Yaşadığım şehirde yollar çok da yeni değil. Gelip görseniz, burası Kanada mı dersiniz? Belediyeler kolay kolay yeni yollar yapamıyor.” dedi. Neden, diye sorduk. Çünkü vatandaşlar şöyle diyormuş: “Bizim vergilerimizi yani paralarımızı boş yere harcayamazsınız. Nesi varmış bu yolun. Gayet de güzel. İdare ediyoruz.” diyorlarmış. Oysa bizim memlekette bir caddenin yolu defalarca kazınır, asfalt yapılır. Hiç sormayız, neden böyle yapıyorsunuz, diye. Toprağına haber gitmesin; ama sevgili bazı atalarımız öyle sözler etmişler ki, hücrelerimize işlemiş: Devletin malı deniz, yemeyen domuz. Bu bazı atasözlerine reddimiras yapmanın vakti geldi de geçiyor bile. Cüzdanımızdaki para ile devlete vergi olarak verdiğimiz paranın tıpkısının aynısı olduğunu ne zaman kabul edeceğiz acaba?

Yine bir başka büyüğümüz, gidip gördüğü yerlerden verdiği bilgilerle bizi aydınlatmıştı. Avrupalılar bir sentlerine bile sahip çıkarlar, demişti.

Ne kadar doğru bilmiyorum; ama Norveç devleti çıkardıkları petrolün bir kuruşuna bile dokunmuyorlamış. Bizim paramız var, diyerek o parayı, gelecek nesil için biriktiriyorlarmış. 1 trilyon dolar birikimleri olduğu söyleniyor.

Kul hakkı diye çok güzel bir sözümüz varken neden bunun hakkını vermiyoruz?

İşte burada iş, dönüp dolaşıp öğretmenlere düşüyor.

Sevgili öğretmenlerimiz,

N’olursunuz, öğrencilere bilinçli vatandaş olmalarını öğretiniz. Sanırım bu öğretecekleriniz, Türkçeden, resimden, müzikten hatta matematik ve fen derslerinden bile daha önemli bir hale geldi.

Çocuklarımız bilinçli yetişirse, devletine, ülkesine sahip çıkar. Yapılan harcamaların her bir kuruşunun bile hesabını sorar. Madem ki, kimse zorla getirilmiyor o büyük koltuklara, hesap verebilmeye de gönüllü olmaları gerekir.

Biz bilinçlendikçe her şey daha güzel olacak. Bunu da en başta sağlayacak olan fedakar öğretmenlerimiz olacak. Yükünüz çok ağır; ama geleceğimiz sizin ellerinizde.

Umudumuz sizde…


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)