adscode
adscode

Edebiyata Yeni Bir Soluk: Mikroscope Dergisi

Dergilere merakım ilkokul sıralarında başladı. Her ünite için verilen dergiler sayesinde. Belki gözü açık bir büyüğüm yönlendirseydi, çocuk dergilerine de abone olmak isterdim. Neyse ki bu kaybımı, kızım üzerinden telafi etmeye çalışıyorum.

cemozel2021@gmail.com




Bilim Çocuk dergisinin her ay yeni sayısı geldiğinde paketini açmamak için kendimi zor tutuyorum. Hiç ellemeden kızımın masasının üzerine bırakıyorum. Ne mutlu bana ki çok büyük bir iştahla açıp derginin sayfaları arasında kendini kaybediyor. Bunun dışında, çocukluğumda olmasını istediğim bir şeyi daha kızıma yaşatıyorum: Kütüphane üyeliği. Hem de birden fazla kütüphaneye üyelikle.

Dergilere merakım onların içinde yer almaya kadar vardı. Mesleki dergilerimizde adımı ilk gördüğümde heyecanım tarifsizdi. Hem yazarları arasına girmek hem de editor ve hakem kurulu arasında bulunmak müthiş hazlar veriyordu. Uzun bekleyişler sonrasında bir öykümün "Öykü Gazetesi"nde çıkması ise benim için bir dönüm noktasıydı.

Şimdi ise yayın hayatına elektronik olarak başlayan yepyeni bir derginin sıkı takipçisiyim. İsmi Mikroscope. Ruşen Çakır'ın yönettiği Medyascope'u bilmeyen yoktur. Ruşen Çakır'ın dediği gibi Medyascope'a kardeş geldi. Mikroscope'un başında da taa İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden tanıdığım usta kalem Müge İplikçi var. Genç bir ekiple Mikroscope dergisini büyük bir özveriyle yürütüyor. Aylık yayınlanan Mikroscope, şu ana kadar 5 sayı çıkardı. Her sayısında ayrı bir konu işleniyor. Müge Hanımın yönlendirmesiyle Mikroscope yazı ekibinden Tuğba İçer, ilk sayısı için benden bir yazı isteyince çok heyecanlandım. Ne mutlu bana ki her yeni sayı için bir yazım yayınlandı. Bundan sonra orada da yazmaya devam edeceğim.

İçeriğine bakıldığında edebiyatımızın usta kalemlerini de görmek mümkün. Mikroscope dergisini size tanıtmasam olmazdı. Başta Türkçe, edebiyat öğretmenleri ve ögrencileri olmak üzere okumaya meraklı herkese tavsiye ediyorum. Adresini de sizinle paylaşayım: https://www.mikro-scope.com/

Keyifli okumalar...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)