adscode
adscode

Eyvah Mahmut Hoca!

Milli Eğitim Bakanı değişti. Herkesin sadece televizyonlarda izlediği ve de çok sevdiği, keşke bizim de böyle bir hocamız olsa dediği Mahmut Hoca gerçeğe dönüştü.

cemozel2021@gmail.com




Haylaz bir eğitim sistemimiz var. Bir türlü rüştünü ispat edememiş. Bu durum hepimizin malumu. Bu yüzden de, pekâlâ eğitim sistemimize hababam sınıfı gözüyle bakabiliriz. Onun başına da Mahmut Hoca gelmese olmazdı.

 

Mahmut Hoca, Abbas Güçlü'nün de fotoğrafına bakıp yorumladığı gibi, nasıl bir yük aldığının farkında. Belli ki sorumluluğunun bilincinde. Buna yürekten inanmak istiyorum. Umalım ki belki de ülke olarak en büyük sorunlarımızın başında gelen eğitim konusunu iyi analiz eder, bakan yardımcılığı döneminde gözlemlediği, belki kimseye söyleyemediği sorunları, yapmak isteyip de belki bir umut, "Bakan olursam bunları bunları yaparım." dediği her şeyi yapar.

 

Ateşten gömlek giydi. Mahmut Hoca'ya bu süreçte, sabır, güç ve başarma azmi diliyorum. Yolu açık olsun. Milyonlarca öğrenci, öğretmen, veli ve bütüne bakacak olursak bütün bir ulus, Mahmut Hoca'nın gözünün içine bakıyor. Umarız hiç kimsenin tesiri altında kalmadan, ekibiyle uyum içinde, uzun süre bu görevde kalarak, bir sanatçı edasıyla iz bırakarak,görevini yeni gelecek ve onun izinden gidecek kişilere devreder.

 

Bir siyasetçi olmasına rağmen yaptığı işlerden dolayı bugün bile iyilikle anılan hatta gelecek nesillerde de adından çokça söz ettirecek olan Hasan Ali Yücel gibi bir bakan olmasını ve adını tarihe altın harflerle yazmasını gönülden arzuluyorum.

 

Neyse lafı daha fazla uzatıp da Mahmut Hoca'ya gölge etmeyelim yeter.

 

Yolu açık olsun...

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)