Halbuki yılların ne suçu var ki! Diğer yıllar gibi o da 365 gün süren bir dönemi kapsıyor. O da 12 aya sahip, onda da haftalar 7 günden, günler 24 saatten ibaret. İçinde ne yaşıyorsak hepsi bizim sorumluluğumuzda. Bu nedenle aradığımız günah keçisi 2021 değil. Ben 2021'e yeni doğmuş bir bebek olarak bakıp 1 Ocak 2022'de birinci yaşını bile kutladım. Nice uzun senelere 2021.
Yıllar hızla akıp gidiyor. Kendimce hızla akıp gitmesini önlemek için her yıl okuduğum kitapları sayıyorum, listeliyorum. O yıla geri dönüp bakmamda kitap listem çok işime yarıyor. 2021'in Şubat ayında şu kitabı okumuşum demek beni o günlere bağlıyor.
Son zamanlarda gördüğüm çok güzel bir akım var. Bunu şimdilerde yılbaşı ağaçlarının yanında da yapıyorlar. İnsanlar okuduğu kitapları üst üste koyup fotoğraf çekip paylaşıyor.
"Bu yıl 128 kitap okudum."
"Bu yıl 150 kitap okudum."...
Bunun yanı sıra başka destekleyici paylaşımlar da görüyorum.
"2022'ye bu kitapla başladım."
"2022'de 200 kitap okuma hedefim var."
Yediği yemekleri paylaşmaktansa topluma yararlı, insanları kitap okumaya özendiren, gençlere okuma alışkanlığı kazandırabilecek bu tür paylaşımlar çok faydalı. Öğretmenlerimiz de bu tür etkinlikler yaparak ögrencileri kitap okumaya sevkedebilir.
Sosyal medyada bu tür paylaşımlar gördüğümde çok mutlu oluyorum. Hemen fotoğrafları büyütüyorum ve acaba hangilerini okumuşum diyerek fotoğrafla sıcak bir bağ kurmaya çalışıyorum. Bu fotoğrafları beğenerek, paylaşarak daha çok kişinin görmesini, imrenmesini istiyorum. Umarım bu tür paylaşımları yapan insanlar çoğalır ve kitap kurtları sayısı artar.
Bu yazının üstüne güzel bir dilek dinlenmez mi şimdi:
2022'de güzel kitaplara rastlamanız, yıl sonuna kadar 100 kitap okumanız dileğiyle...