adscode
adscode

Yarış Atlarımız: Mutluluklarını Ellerinden Aldığımız Çocuklarımız

Zamane çocuklarına çok üzülüyorum. Onlar anne ve babalarının tembelliklerinin, başarısızlıklarının cezasını çekiyorlar. Onlar doktor, mühendis, mimar vb. sözüm ona toplumda değer gören(!) meslek gruplarından olmayı beceremedikleri için bütün çocukluk pişmanlıklarını çocuklarından çıkarıyorlar. Ben olamadım, çocuklarım olsun.

cemozel2021@gmail.com




 

 

Ellerine bir kitap dahi alıp okumayan ebeveynler, çocuklarından kitap okumalarını bekliyorlar. Kitap okumanın keyfini tatmadıkları için de okumaları gereken mecburi listeler oluşturuyorlar. Halbuki sevilmeyen bir kitabı okumaya devam etmek bir okur için işkencelerin en büyüğüdür. İnsanı okumaktan soğutur.

 

Sevgili anne ve babalar, bilin ki eleştirdiğiniz ve memnun olmadığınız baskıcı politikacılardan hiçbir farkınız yok. O beğenmediğiniz politikacılar, çocuklarınıza yaptığınız kötülükler konusunda sizin ellerinize su dökemezler.

 

Mutsuz bir çocukluk dönemi geçiren çocuklardan ne beklenirse onu göreceğiz ileride. 

 

Parklara çocuklarını götüren anne ve babalar, kendilerini banklara atıp ellerine lanet olası telefonlarını alıp İnstagramda kim nereleri gezmiş, ne yemekler yemiş, neler yapmışı görmeye çalışırken, gözlerinin önündeki çocuklarının ne gibi tehlikeler atlattıklarını görmüyorlar. Allah nerede, diye soran kişilere hep şunu söylüyorum. “Allah, parkta. Ebeveynlerin oyun alanına saldığı çocukları kolluyor, salıncağın önünden geçtiklerinde yaralanmamaları için, kayarken tepe taklak düşmemeleri için…

 

Parklarda, oyun savaşlarında, küçük sıyrıklarla kurtulup gazi mertebesine yükselerek büyüyen çocukları daha büyük tehlikeler bekliyor ilerleyen yaşlarda; çünkü yarış parkuru olarak karşımıza çıkan okullara atılıyorlar, bir arenaya atılır gibi. Akşama kadar okul, okuldan sonra bitmeyen dersler, büyük sınavlara yaklaşırken haftasonuna uzayan dersler, onun da yetmediği durumlarda tutulan özel öğretmenler. Oyunsuzluktan, yorgunluktan, mutsuzluktan gözlerinin altı çöken çocuklarımız. Sizin yüreğiniz temizdir, bilmezsiniz beddua etmeyi; ama ben sizin yerinize edeyim: Sizin lanetiniz ebeveynlerinizin üzerinde olsun.

 

Bu da yetmiyormuş gibi dün bir savaş sahnesini aratmayacak görüntüleri izledi gözlerim. Dersten bir öğrencisini koridora çıkarıp tokat manyağı yapan bir matematik öğretmeni izledik. Sesi duyan anaç kadın öğretmenlerimiz çocuğu, zorba öğretmenin elinden zor aldılar. İyi ki iyi öğretmenlerimiz bunca zorluk yaşamalarına rağmen, hep var. Başımızdan eksik olmasın iyi öğretmenlerimiz.

 

İzin verir misiniz çocuklar, bir lanet de, öğrencilerini döven bu güzide mesleğin köpkötü öğretmenlerine gitsin. Size tüm bu kötülüğü yapan yarış sistemine, bu sistemin kuklası olan ebeveynlerinize, içinde çocuk sevgisi taşımayan öğretmenlere hakkınızı helal etmeyin. 

 

 

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)