adscode
adscode

Anneler Gününüz Kutlu Olsun!

Küçücüktüm. 10 yıl sonra gelen, mucize bebektim. Evlat edinmeyi düşünürlerken gelmişim. “Buldumcuk”muşum. Öyle derdi annem. Düşük tehlikesine rağmen, “Veren Allah verir, alıcak olan Allah alır” demiş, yatması gereken bilmemkaç ayın daha birincisinin sonunda doktorları karşısına alıp “Bakın ben bu vitaminleri kullanıyorum, kanı besliyormuş, daha fazla yatmayacağım” diyerek ayaklanmış. Okuduğu bir bilimsel kitaptan aldığı bilgilerle ve kalbindeki inançla.

damlaaktan@gmail.com




8 aylıkken, bir gecede 1 kilo kiraz ve yarım kilo dondurma yiyen annemin su kesesini patlatarak dünyaya gelmişim bir bayram sabahı. 3 kilo 200 gram olarak! Zaten iyi ki daha fazla kalmamışım yoksa hakikaten geri gidecektim ya da bir buldog kıvamında dünyaya gelecektim heralde!

O gün bugün, 31 yaşıma gelene dek herşeyi olmuşum annemin. O kadar “herşeyi” olmuşumki, kendi hayatını unutmuş. Tüm hayatı benden dünyaya iz bırakacak bir kimlik yaratmak olmuş. Bütün hayallerini benim üzerime kurmuş. Bütün “iyi”ler, bütün “güzeller” yavrusunun olsun istemiş. O kadar istemişki hatta, kendi hayallerimin peşinden gitmemi bile istemeden engellemiş belki de... Yıllarca kavga etmişiz bunun için. Belki kalbini kırmışım, ona kendini “iyi bir anne olamamış” gibi hissettirmişim hiç istemeden, dünyanın en iyi annelerinden biri olduğu halde belki de.

Ama o anneki, son nefesini verdiği güne dek, kızına ne olursa olsun hak yememeyi, birlikte aynı dünyada yol almayı, yetinmeyi, inanmayı, umudu, özgüveni,çabayı, emeği, sabrı, duruluğu, kul hakkını, tevazuyu, eşitliği, koruyup kollamayı ve daha yüzlerce insani erdemi öğretmek için bir ömür harcamış belki...Bir çocuk yetiştirmiş dünyaya.

****

Dünyayı anlamlı kılan şeyi insan yaratıyor dünyadan geçerken. Çünkü insan, Tanrı’nın yeryüzündeki en güzel, en ileri aracısı.

Bu aracıların en yücesi de “anneler”.

Sevgileriyle, sabırlarıyla, duygularıyla, öngörüleriyle, emekleriyle büyüttükleri her bir “çocuk”, bu dünyanın yarınını yazıyor çünkü.

Kimliklerimiz... Bu dünyada var olurken, bu dünyadan geçerken ruhumuzla bıraktığımız her iz aslında.

Ne mutlu “anne”lere ki, bir insan yetiştirebilecek kadar kutsallar Tanrı huzurunda.

Ne mutlu annelere ki, böylesi bir yetenekle, böylesi bir misyonla dünyaya geliyorlar.

Sosyal medyadan bugünü kutladığımız bu yılda, giden kalan tüm annelerin hakkı var bu dünyada.

Annesi ölen yüzlerce çocuk –kaç yaşında olursa olsun- bugün öksüz. Çocuğu ölen her anne bugün eksik.

Kimseyi paylaşımları için eleştirmeyin lütfen; bırakın insanlar istedikleri gibi bu günü yaşasın. Ansın, sarılsın, paylaşsın, sevsin. Dünyadan tam da bugün, tam da biz olarak geçiyoruz hepimiz. Paylaşmanın, başkasının mutluluğuyla mutlu olmanın güzelliğini keşfedin bugün.

Eksik değiliz, sadece bir süreliğine ayrıyız bize can verenlerden.

Anne, yeryüzünde ya da gökyüzünde hiç fark etmez, annedir.

Anne eğitmendir her şeyden önce.

Anne öğretmendir. Öğretendir dünyayı.

Anne sihirdir.

Anne emektir.

Anne Tanrı’nın en saf, en naif, en fedakar suretidir.

Bilgidir anne.

Deneyimdir.

Saf sevgidir anne her daim.

Annemin ışığında, tüm annelerimizin günü kutlu olsun. Bu dünyaya yetiştirdiğiniz her güzel çocuk için çok teşekkürler! Her anne, benim annem kadar değerli.

Varlığınız paha biçilemez...

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Güle güle Mario Levi…
Milyonluk haber: 9.05