adscode
adscode

CEREN HOCA…

Asistanlığa başladığımda 21 yaşında vardım yoktum. Yıl 2006.

damlaaktan@gmail.com




Kendi boyumda öğrencilerin sınıflarına asistan, sınavlarına gözetmen olarak girip defalarca kağıt topladım, kopya çekip çekmediklerini kontrol ettim, çekenleri uyardım, zaman zaman sınırlarını çok zorladıklarında kağıtlarını alıp yerlerini değiştirmem gerekti. Bana kızdılar, homurdandılar, söylendiler… Konfor alanlarını elinden alıyordum çünkü.

Hayatımda yaptığım en keyifli işlerden, en insana dokunan ve en sorumluluk gerektiren işlerden biriydi. Zaman oldu, samimiyetime güvenip soru isteyenlerle karşılaştım, kibarca ve tatlı dille geri çevirdim. Doğru yolu gösterdim. Zaman oldu, “İyi ki sizsiniz.” dediler. Zaman oldu zorlandım, otorite kuramadığımı hissettim. Ama günün sonunda geriye baktığımda hep gülümseyen anılar bıraktı kalbimde o yıllar…

Gün geldi öğretim görevlisi oldum, çocuklara kendimden daha çok şey vermeye çabaladım. Ölüm oldu, üstünden atladım geçtim derse girdim. Zamanında oturduğum sıradan baktığım tahtadan bana bakanlara ayna oldum. Umut verdim içinde olduğumuz dünyada bir fark yaratabileceklerine dair… Umudu anımsatmaya çabaladım. Derslerden daha çok, kendilerini keşfetme gücünü öğrenmelerini sağlamak için ne varsa yaptım elimden gelen.

Ve biliyorum ki, dışarıda bir yerlerde “eğitmen” koltuğunda oturup bu işin gerçekten hakkını verenler de tam olarak bunu yapıyorlar, yaptılar, yapacaklar.

Dün okuduğum haberden beri kanım dondu. Çünkü fark ettim ki ben de ölebilirmişim. Şansım, kalbi güzel ve otokontrolü yüksek öğrencilere denk gelmekmiş hayatta…

Şimdi eğer bunu meşrulaştırıp, 1994 doğumlu, hayatını “vermeye” adamış gencecik bir kızın, bir eğitmenin hayatının elinden alınışına sessiz kalacaksak, belki de aldığımız ya da verdiğimiz eğitimlerin hepsini çöpe atmak gerek.

Öğrenci değerdir, öğretmen değeri yaratandır. Koruyalım, unutmayalım, yüceltelim.

Lütfen.

Ve canım Ceren hoca… Yolun apaydınlık olsun. Sevenlerine sabır diliyorum.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Güle güle Mario Levi…
Milyonluk haber: 9.05