adscode
adscode

KEÇİÖRENDE EĞİTİM KAMPÜSÜ YAPILIYOR

Benim de ikamet ettiğim Keçiören ilçesi 900 bin nüfusuyla ülkemizin en büyük ilçelerinden olmasına rağmen ilçede Fen Lisesi, Sosyal Bilimler lisesi, Bilim ve Sanat Merkezi olmaması büyük bir eksiklikt





Başkentin göbeğinde bu kadar büyük bir ilçede bu güne kadar bu kurumların açılmaması hayret vericiydi. İlçedeki binlerce başarılı öğrenci Ankara’nın diğer ilçelerinde bulunan okullara devam etmek zorunda kalıyordu. Çocuklar ve aileler sıkıntı çekiyordu. Diğer yandan Keçiören’de ikamet eden öğrencilerin başarısı başka ilçelerin hanelerine yazılıyordu.

Bu gün Keçiören’in Gümüşdere Mahallesinde bir eğitim kampüsünün temeli atılıyor. Kampüste Fen Lisesi, Sosyal bilimler Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi yer alacak. Keçiörenli, nihayet okullarına kavuşacak. Kampüste Tarım Meslek Lisesinin yer alması alakasız gelebilir ancak bu arazi üniversiteyle yapılan protokol sonucu Bakanlığa geçtiği ve protokolde böyle bir madde yer aldığı için durum böyleymiş.

Aslında şehrin göbeğinde Tarım Lisesi yapmak yerine Keçiören’in üçüncü bir ihtiyacı olan Bilim ve Sanat Merkezinin yapılmasını arzu ederdim. Karşılıklı anlaşma yapılıp Tarım Lisesi mekan olarak daha uygun, tarım arazilerine yakın olan örneğin Ovacık veya Bağlum gibi bir yerde açılsa çok daha güzel olurdu.

Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın adı verilen kampüsteki kurumların tez zamanda bitirilerek hizmete girmesini arzu ediyorum. Başkentimize ve Keçiörenimize hayırlı olsun.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)
Yazarın Diğer Yazıları
Okul önemini yitiriyor
Bir müfettiş masalı
Eğitim eğlence değildir