adscode
adscode

KIYMETİ BİLİNMEMİŞ BİR HAYIRSEVER

(Tüm Mal Varlığıyla Okullar Yaptıran Örnek Adam, Özkent Akbilek)





Devlet, yeni yetişen nesle örnek olacak hayırsever insanları millete tanıtmalı, böyle güzel insanlar kıyıda köşede sessizce ölümü beklememeli. Kadri kıymeti bilinmeli. Maalesef pek tanınmayan güzide bir insanın hayatından bahsedeceğim size.

Zenginlerin mal varlıklarının bir kısmıyla okul yaptırması güzel bir davranış ancak tüm varlığını okul yatırmak için harcayan insanlara nadir rastlanır. Özkent AKBİLEK’in hikayesi bu yüzden farklıdır.

Ankara’ya atandığımda birkaç okulun isminde duymuştum bu adı. Kooperatif adı gibi gelmişti bana. Sonradan öğrendim ki varını yoğunu okul yaptırmak için harcamış birisi imiş.

2018 yılında o vefat ettikten birkaç gün sonra yaptırdığı okullardan birine yolum düşmüştü. Okul Müdüründen onun hakkında bilgi istedim.

Ailesinin tek çocuğu olan bir mühendismiş. Evlenmemiş, çoluk çocuğu yokmuş. Ömrü boyunca elde ettiği tüm kazancını okul yaptırmaya harcamış. Anne, babası ve kendi adına Ankara’da tam 10 okul, ayrıca vatandaşlar için çeşitli tesisler yaptırmış.

İyice yaşlanan Özkent Akbilek’i Ankara Milli Eğitimden ziyarete gidenler olmuş. Evinin durumu iyi değilmiş. Yönetici arkadaşımız “Bunca okul yaptırıp milletimize hizmet ettiniz, izin verirseniz hiç olmazsa biz de sizin evinizi boyatalım.” demiş. Özkent Bey, arkadaşımıza:

“Şu anda yeni bir okul daha yaptırmak için para biriktiriyorum, siz bu evi boyatmak için harcayacağınız parayı, o paraya ekleyin bir okul daha yapalım” diye cevap vermiş.

Her şeyini bu millete harcayan güzel insan tek başına yaşadığı için vefat ettiğinde kimsenin haberi olmamış. Durum birkaç gün sonra fark edilmiş. Cenazesi kaldırılıp kimsesizler mezarlığına defnedilecekken son anda bu kişinin varını yoğunu ülkesine hibe etmiş, milletine 10 okul yaptırmış bir hayırsever olduğu fark edilmiş. Devreye Milli Eğitim Müdürlüğü girmiş ve Karşıyaka Mezarlığında uygun bir yere defnedilmiş.

Para biriktirerek okul yaptıran Özkent Akbilek’in fedakarlığı beni her zaman duygulandırır, ağlamaklı olurum ve onun cenazesinin sahipsiz kalışına öfkelenirim hep. Bu millet, bu devlet böyle vefasızlık yapmamalıydı derim. Heykeli dikilecek bir adamın böyle garip ve kimsesiz çekip gidişi içimi acıtır.

Hem kendi, hem  anne ve babası adına yaptırdığı okullarda adı kıyamete kadar yaşasın. O okullardan kendisi gibi nice Özkent Akbilek’ler yetişsin.  Ruhu şad, mekânı Cennet olsun.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Okul önemini yitiriyor
Bir müfettiş masalı
Eğitim eğlence değildir