adscode
adscode

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlama Mesajı

DES, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlama Mesajı Yayınladı..

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlama Mesajı
Sendikalar
Hemen her yıl Taksim tartışmalarıyla gölgelenen ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün aynı zamanda, çalışma hayatının temel sorunlarının ele alındığı, sendikal hak ve sosyal güvenlik sistemindeki sorunlara çözüm arandığı bir zemin olması gerektiğini söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, “1 Mayısın, anlamına uygun olarak, bir bayram havasında kutlanması konusunda tüm kesimlerin sorumluluk içinde hareket etmesi, geçmişteki acı hatıraların geride bırakılarak geleceğe umutla bakılan bir gün olarak toplumdaki yerini alması gerekir” dedi.
 
BİR KİŞİNİN BİLE BURNUNUN KANAMAMASI İÇİN!

Mayıs’ın tüm dünyada ve ülkemizde büyük bir neşeyle kutlanmasını, kutlamalarda bir kişinin bile burnunun kanamaması ve herkesin daha güvenli bir bayram için elinden geleni yapması gerektiğini söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, açıklamasında şunları söyledi;
 
1 MAYIS O ZAMAN GERÇEKTEN BAYRAM OLUR!

Ülkemizde çalışanlar maalesef emeğinin karşılığını tam olarak alamıyor. İnsanca çalışma koşullarına henüz kavuşamamış yüz binlerce emekçimiz var. Çalışanların tümünün özgürce örgütlenmesinin önündeki engellerin kaldırılması gerekiyor. Özellikle sendika yasasının İLO normlarında yeniden düzenlenmesine büyük ihtiyaç var. İş kazası haberleri bazen cinayet boyutuna ulaşıyor. Ülke olarak bunlara dur demeliyiz. Çalışanlarına, emekçilerine adaletli, eşitlikçi ve saygılı davranmayan bir devlet hiçbir alana adaleti, eşitliği ve saygıyı sağlayamaz. Çalışanların, emekçilerin değerli, saygın ve muhterem görüldüğü bir Türkiye istiyoruz. Bunlar sağlanırsa 1 Mayıs o zaman gerçekten bayram olacaktır. Türkiye emeğin hakkıyla değerlendirildiği, işçiliğin ve ücretli çalışmanın kölelik olmaktan çıktığı bir ülke olmalıdır.
 
BİRLİKTE KUTLANSAYDI DAHA İYİ OLURDU!
İstanbul, Ankara ve diğer bazı şehirlerdeki 1 Mayıs kutlamalarına DES teşkilat yöneticilerimiz katılacaktır. Tüm işçi, memur ve emek kuruluşlarının 1 Mayıs’ı birlikte kutlamalarını isterdik. Bunun başarılmamış olmasını eksiklik kabul ediyoruz. Ümit ediyoruz ki bu eksiklik giderilir ve kutlamalar birlikte yapılır.
 
MISIR’DAKİ İDAM KARARLARI ŞOK VE UTANÇ VERİCİ!

Açıklamasında, Mısır’daki idam kararlarına da değinen ve yargılamaları komik bulduğunu belirten Avcı,  idam kararlarının şok ve utanç verici bir gelişme olduğunu belirterek, “Adil olmayan bir yargılama. Mısır mahkemeler,  adil bir yargılamanın koşullarını karşılamalı. Alınan kararlar kabul edilemez ve değişmelidir” diye konuştu.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)