adscode
adscode

1 öğretmen 16 köye ışık oldu

Bitlis´in Adilcevaz ilçesine bağlı Mollafadıl Köyü İlkokulu’nda görev yapan sınıf öğretmeni Alev Turgut, kendi imkânlarıyla yürüttüğü proje ve kampanyalarla köy çocuklarının hayallerini gerçeğe dönüştürüyor.…

1 öğretmen 16 köye ışık oldu
Eğitim
Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Mollafadıl Köyü İlkokulu öğretmeni Alev Sungur, başlattığı kampanyalarla topladığı 8 bin 500 kitapla Adilcevaz’da 16 köy okuluna kütüphane kurdu. Alev Öğretmen, hayatında hiç uçak görmeyen tüm öğrencilerini uçağa bindirerek İstanbul gezisine götürdü. 
 
Bitlis´in Adilcevaz ilçesine bağlı Mollafadıl Köyü İlkokulu’nda görev yapan sınıf öğretmeni Alev Turgut, kendi imkânlarıyla yürüttüğü proje ve kampanyalarla köy çocuklarının hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. 
 
8 bin 500 kitapla 16 köy okuluna kütüphane kurdu
24 yıldan beri hiçbir bayan öğretmenin gelmediği köyde görev yapan Alev Sungur, defalarca ilçe merkezine görevlendirmesi yapılmak istendiği halde köy okulunda çalışmayı tercih etti. Köy çocuklarına umut olan Öğretmen Alev Sungur, “Çocuklar Kitap Okusun” kampanyasıyla sosyal medya üzerinden topladığı 8 bin 500 kitapla Adilcevaz’da 16 köy okuluna kütüphane kurdu. Alev Sungur, “Çocuklar Üşümesin” kampanyasıyla da Adilcevaz´da 12 köy okulu, Hizan´da ise 5 köy okulundan toplam 700 öğrencinin; kışlık mont, bot, atkı, bere ve çorap ihtiyaçlarının giderilmesini sağladı.
 
Köyün dışına çıkamayan öğrenciler, İstanbul’da müze ve saray gezdi
Alev Öğretmen, “Vatanımızı Tanıyalım” projesiyle, hayatında hiç uçak görmeyen bütün öğrencilerini 23 Nisan’da uçağa bindirerek İstanbul gezisine götürürken; bu gezi sayesinde, ilçe dışına dahi çıkamayan öğrenciler, ilk kez müze ve saray gördüler, boğazda tekne turuna çıkıp ilk kez lunaparkta eğlendiler. 
 
Köy okuluna kalorifer sistemi
Öğrencileri için birçok proje ve kampanyaya imza atan Alev Öğretmen, “Okul Bizim Yuvamız” çalışmasıyla 53 yıllık sobalı okula kalorifer sistemi getirdi, okulun iç ve dış cephe boyasını yaptırdı ve okula bin 500 kitaplı bir kütüphane kurdu.
 
Müdür odasını hobi odası yaptı
Okula laminant parke döşeterek sınıfa halı serip okuma minderleri koyan Alev Öğretmen, çocuklarla beraber dış kapıda ayakkabılarını çıkararak içeriye girebiliyor. 
Müdür odasını iptal ettirerek çocukların satranç oynayabileceği, film izleyebileceği bir hobi odası açan Alev Öğretmen, sınıfa bireysel sınıf dolabı koyup daha önce kömürlük olan odaya mutfak dolabı yaptırıp odayı da mutfağa dönüştürdü.
 
Çevre illere kırtasiye ve kitap desteği yaptı
Alev Öğretmen, “Köy Okulları Kardeştir” projesiyle; Sivas, Adıyaman, Mardin ve Diyarbakır´da bulunan 5 köy okuluna kırtasiye malzemesi ve hikâye kitabı desteğinde bulundu. Yürüttüğü proje ve kampanyalarla idealist bir öğretmen olduğunu gösteren Alev Öğretmen 8 Mart 2016 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çekmiş olduğu "Hayat Veren Kadınlar" isimli kısa filmde yer aldı.
 
24 yıl sonra gelen ilk bayan öğretmen
Gayretli çalışmaları sonucu gerek alt yapı gerekse öğrencilerin akademik başarısı itibarıyla okulun seviyesini artıran Alev Öğretmen, çalışmalarını eğlence haline getirerek projelerine devam ediyor. Hala yapılacak işleri olduğunu ifade eden idealist öğretmen, "Mesleğe başladığım ilk gün aklıma koymuştum; ´Her zaman önceliğim okulum ve öğrencilerim olacak.´ diye. Tayinimin çıktığı Mollafadıl Köyü ilçeye 50 km uzaklıkta ve 24 yıldır hiç bayan öğretmenin kalmadığı bir köy. 3 günlük öğretmendim, bana da ilçe merkezinde bir okula görevlendirme verildi, ama kabul etmedim. Yaptığım her şeyi severek yapıyorum; sadece kendi köyüme değil, elimden geldiğince başka köylere de hizmet etmek benim öğretmenlik anlayışım." ifadelerini kullandı. 
Köy öğretmeni olmanın hayatından fedakarlık etmek olduğunu vurgulayan Alev Öğretmen, "Köy öğretmeni olmak; birçok şeyi geri plana atıp çocukları ön plana çıkarmak, ilkokula başlayıp çocuklarımıza hayatın sadece köyden ibaret olmadığını, sabahları bir yandan sobayı yakıp, bir yandan okulu temizleyip, bir yandan da çocuklara şarkı öğretebilmektir." diye konuştu.
 
"Çocukların gözlerindeki mutluluk bağımlılık yapıyor"
Yorulmadan çalışmasıyla dikkat çeken Öğretmen Alev bu durumu şöyle açıklıyor: "Çocukların gözlerindeki mutluluk bağımlılık yapıyor" diyen Alev Öğretmen, öğretmenlik hayatı boyunca köy çocuklarının daha iyi şartlarda okuması için bu kadar çalıştığını dile getirdi. Hayırseverlerin yardımlarıyla başarılı olan kampanyayı anlatan öğretmen; "Öğrencilerim için ilk olarak okulun fiziksel şartlarında iyileştirme yaparak işe başladım. Okulun iç-dış boyasını yaptık, sınıfa halı döşedik, duvarlarımızı eğitici materyallerle donattık. Bu sayede okulumuz adeta bir ev ortamına dönüştü ve çocuklar okula çok istekli geliyor. Okulda bulunan iki tane eskiden sınıf olarak kullanılan odamız var; bunlardan birini hobi odası yaptım. Bu odada çocuklar satranç oynayabiliyor, film izleyebiliyor, kitap okuyabiliyor ya da oyuncaklarıyla oynayabiliyorlar. Diğer boş odayı ise mutfak yaptırdım, yardımcı personelimizin yaptığı yemekleri çocuklarımız burada yiyor." dedi. Alev Öğretmen, "Yine hayırseverlerin yardımıyla okuluma bin 500 kitaplı bir kütüphane kurduk. Günde 1 saat kitap okumayı ilk başlarda zorunlu tutarken şimdilerde çocuklar her fırsatta kitap okumak için birbirleriyle yarışıyor." dedi.
 
40 gün içinde 8 bin 500 kitap
Öğrencilere fırsat eşitliği sunmak amacıyla bu faaliyetleri sürdürdüğünü kaydeden Alev Öğretmen şunları söyledi: "Çocuklar Kitap Okusun" kampanyasıyla 40 gün içinde 8 bin 500 kitap topladım ve bu toplanan kitapları 12 köy okuluna paylaştırıp, okulların kütüphanesinin kurulmasını sağladım." Soğuk kış günlerinde sınıfta ders işlemenin güçleştiğini anlatan Alev Öğretmen, daha verimli ders işlemek için okuluma kalorifer yaptırdım. 
 
Her şey çocukların yüzündeki gülümseme için
Bütün bunları sadece çocuklarının yüzündeki gülümseme için yaptığını kaydeden Alev Öğretmen, "Bu işin tek bir karşılığı var; çocukların yüzündeki gülümseme. Çocuklar mutlu oldukça ben de mutlu oluyorum. " ifadelerini kullandı. 
 
Yetişkinlere okuma - yazma öğretiyor
Öğretmenlikten arta kalan zamanlarda eğitim çağı dışında kalan ve okuma yazma bilmeyen kişilere okuma yazma öğrettiğini belirten Alev Öğretmen, “Boş zamanlarımda yetişkinlere yönelik halk eğitim bünyesinde okuma yazma kursu başlattım, teyzelere ve genç kızlarımıza okuma yazma öğretiyorum.” diye konuştu. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)