adscode
adscode

10 Ekim'de yeni 20 bin öğretmen işbaşı yapabilir hale gelecek

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Bakanlar Kurulu devam ederken gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantıda yeni eğitim-öğretim yılıyla ilgili değerlendirme yapıldığını, eğitim öğretimde gelinen nokta,…

10 Ekim'de yeni 20 bin öğretmen işbaşı yapabilir hale gelecek
Eğitim
Başbakan Yardımcısı Canikli: Kredi kartına taksit düzenlemesi gelecek hafta yürürlüğe girebilir
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Bakanlar Kurulu devam ederken gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantıda yeni eğitim-öğretim yılıyla ilgili değerlendirme yapıldığını, eğitim öğretimde gelinen nokta, sorunlar ve çözüm önerilerinin değerlendirildiğini söyledi.

Yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilere başarı dileklerinde bulunan Canikli, "Zorlu bir sürece başladılar. İnşallah en iyi şekilde bu dönemi de bu süreci de sürdürürler, tamamlarlar." diye konuştu.

"27 bin 715 öğretmen ihraç edildi"
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve genel olarak terör örgütleriyle mücadele çerçevesinde, terör örgütleriyle iltisaklı ve bağlantılı olduğu değerlendirilen ve tespit edilen diğer kamu görevlileriyle öğretmenlerde de memuriyetten çıkarma ve açığa alma işlemlerinin gerçekleştirildiğini anımsatan Canikli, şunları kaydetti: 

"Bugüne kadar toplam olarak 27 bin 715 öğretmen ihraç edildi. Bugün itibarıyla 9 bin 464 öğretmen açığa alınmıştır, soruşturmanın selameti açısından açığa alınmışlardır. 9 bin 464 öğretmen, bunların soruşturmaları devam etmektedir. Açığa alınan bu öğretmenlerden bir bölümü geçtiğimiz günlerde görevlerine iade edilmişlerdir. Bir başka ifadeyle açığa alma işlemi iptal edilmiştir. Bu, soruşturmanın bittiği anlamına gelmiyor. Bu öğretmenlerle ilgili soruşturmalar devam edecek, devam ediyor. Soruşturmanın sonuçlarına göre gereği yapılacak."

"455 öğretmen görevine iade edildi"
Canikli, açığa alınma işleminin gerekçesi ortadan kalktığı için bazı öğretmenlerin görevlerine iade edildiğini belirterek, "455 öğretmen görevine iade edildi. Bunların 419'u Tunceli'de, 36 tanesi de farklı illerde görev yapan öğretmenler. Bu 36 kişi, yani açığa alınıp iade edilen toplam 455 kişi içerisindeki 36 kişi, farklı illerde görev yapan bu öğretmenler esasında FETÖ/PDY bağlantıları nedeniyle ya da o iddialar nedeniyle açığa alınmışlardı ama yapılan çalışmalarda ve soruşturmada bunların bu örgütle herhangi bir bağlantılarının olmadığı anlaşılmış ve o nedenle görevlerine iade edilmişlerdir. Daha doğrusu açığa alınma işlemi sonlandırılmıştır." dedi.

"Ayrıntılı şekilde tek tek inceliyoruz"
Fetullahçı Terör Örgütü ile mücadele kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında görevden almalar olduğunun hatırlatılması ve bu konuda mağduriyet yaşayanların sayısının sorulması üzerine Canikli, bununla ilgili valilikler bünyesinde illerde, Başbakanlık bünyesinde de merkezde bir organizasyon oluşturulduğunu, çalışmaların esas itibarıyla başladığını söyledi. 

Mağduriyetlerle ilgili başvuruların yapılabildiğine işaret eden Canikli, "Önemli değil, sayı ne olursa olsun, bütün hepsini en ayrıntılı şekilde tek tek inceliyoruz, yeniden değerlendiriyoruz. O şekilde herhangi bir mağduriyetin, haksızlığın, adaletsizliğin ortaya çıkmaması için de elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Var ise giderilmesi açısından aynı zamanda." dedi.

"20 bin öğretmen işbaşı yapabilir hale gelecek"
İhraç edilen öğretmenlerin yerine yeni eğitim öğretim yılında yeni atama yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru üzerine Canikli, "Biliyorsunuz yeni 20 bin öğretmenin alınmasına ilişkin sınav süreci devam ediyor, mülakatlar şu anda yapılıyor, 10 Ekim'de tamamlanmış olacak. 10 Ekim'de yeni 20 bin öğretmen işbaşı yapabilir hale gelecek." diye konuştu.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)