adscode
adscode

100 Bin Mesleki ve Teknik Eğitim Öğretmeninin Feryadı

28 ŞUBAT’IN UNUTULAN MAĞDURU 100 BİN MEF & TEF ÖĞRETMENLERİ’NİN ÇAĞRISI; ‘BİZE KULAK VERİN.

100 Bin Mesleki ve Teknik Eğitim Öğretmeninin Feryadı
Eğitim
”28 Şubat sürecinde imam-hatip mezunlarının üniversite okumasını engellemek isteyen güçlerin baskılarıyla Mesleki ve Teknik Eğitime darbe vurulmuştur. Bu oyunu oynayanlar koskoca bir ülkenin Mesleki ve Teknik eğitim sistemini çökertmekten çekinmemişlerdir.
28 Şubat sürecinde bir çok kesim mağdur edilmiştir. 28 Şubat mağdurlarının bu mağduriyetleri giderilmiş fakat Mef ve Tef Öğretmenlerinin mağduriyeti ise halen devam etmekte ve Mef ve Tef Öğretmenleri kaderleriyle başbaşa bırakılmıştır.
 
Yıllardir, “MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİ” deniliyor. Yıllardır yapılan öğretmen atamalarında biz Mesleki Teknik Öğretmenlere ayrılan kontenjan sayısı, mezun sayımızın sadece %3′ü kadardır. Mesleki ve Teknik Eğitime verilen değer bu kadar az olmamalıdır. Biz de diğer kültür branşlarında olduğu gibi Meslek Liselerine atamalarda3000 – 4000 kontenjan istiyoruz.
Halk Eğitim Merkezlerinde 37.700 Ücretli Öğretmen çalıştr;ılmaktadır. Ve bunların çoğunluğu pedegoji-formasyon eğitimi almamış lise mezunu usta öğreticilerdir. Biz Ataması yapılmayan Mef ve Tef Öğretmenleri olarak Halk Eğitim Merkezlerine de Kadrolu olarak atanıp öğrencilerin lise mezunundan değil Lisans mezunundan kaliteli eğitim almasını istiyoruz.
 
3795 sayılı kanun Teknik Öğretmenlere Mühendislik Tamamlama hakkını veren kanundur. Yüksek Öğretim Kurumu bu kanunu gerçek dışı bahanelerle 10 yıldır keyfi olarak uygulamamakta, Teknik Öğretmenleri oyalamakta ve kendini kanun yapıcı yerine koymaktadır! Bu kanunun uygulanmasını istiyoruz.
Devlet Personel Başkanlığı 657 Sayılı Devlet Memurluğu kanuna rağmen, 190 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyi düzenleyerek Teknik Öğretmen Kadrosu tahsisi yapmamaktadır. Bunların sonucu olarak Yüksek Öğretim Kurumu ve Devlet Personel Başkanlığı el birliğiyle Özel Sektörde ve Kamuda çalışan Teknik Öğretmenleri Teknisyen unvanı ile çalışmaya mahkum etmiştir.
28 Şubat sürecinin gerçek mağdurları Mef ve Tef Öğretmenleridir. Bu mağduriyet artık çözüme kavuşturulmalıdır.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)