adscode
adscode

100 Yıllık Barış Kafilesi'nden Tarihi Gezi

Yunus Emre Enstitüsü, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü nedeniyle "100 Yıllık Barış Çanakkale" kafilesi oluşturdu.

100 Yıllık Barış Kafilesi'nden Tarihi Gezi
Etkinlikler
Bakü Türk Kültür Merkezi vasıtasıyla 18-35 yaş arası 25 gençten oluşan "100 Yıllık Barış Çanakkale" kafilesi, 12-22 Mart tarihleri arasında Çanakkale'yi de içeren bir turla Osmanlı'nın kuruluş coğrafyasını ve başkentlerini gezecek.

Kültür köprüsü olacak

Projenin tanıtım toplantısında gençlerle bir araya gelen Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi,  uygarlıkların beşiği olan ülkemizin çok zengin bir tarihi mirasa sahip olduğunu söyledi. Bu tarihi mirası tanıtmak için yurtiçinde ve dışında önemli projelere imza attıklarını belirten Develi, "Türk-Azeri ilişkilerine katkıda bulunabilecek 25 gencimize, 10 gün boyunca Ankara, Eskişehir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne ve İstanbul'un tarihi mekanlarını gezdirerek, Osmanlı'nın kültürel mirasını yerinde keşfetmelerini sağlayacağız.  Kafilemizin iki ülke arasında kültür köprüsü olacağına inanıyorum. Yerinde Tarih Proje kapsamında ilkini gerçekleştirdiğimiz bu gezilerimize önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğiz" diye konuştu. 

100 yıllık barışa büyük katkı

Yunus Emre Enstitüsü, yurtdışındaki kültür merkezleri aracılığıyla Çanakkale Savaşlarının coşkusuna "100 Yıllık Barış" vurgusuyla tüm dünyayı ortak ediyor. Osmanlı'nın dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermediği "Çanakkale Savaşı"nın 100 yıllık haklı gururu, Yunus Emre Enstitüsü tarafından yurtiçi ve yurtdışında düzenlenecek etkinliklerle "100 Yıllık Barış" vurgusuyla bir kez daha yaşatılıyor.

14 dünya kentinde Çanakkale Zaferi

Enstitü, "Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılı" anısına Astana, Bakü, Beyrut, Budapeşte, Bükreş, İpek, İskenderiye, Kazan, Köln, Köstence, Londra, Priştine, Tiflis ve Varşova'da; fotoğraf sergisi, tiyatro gösterimi, konser ve konferanslar, şiir dinletisi, film ve belgesel gösterimi gibi bir dizi etkinlik de düzenleyecek.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)