adscode
adscode

"100/2000 YÖK Doktora Burs Programı"na başvurular için son gün 22 Aralık!

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) yürütülen ve bugüne kadar bin 250 öğrencinin faydalandığı "100/2000 YÖK Doktora Burs Programı"na üniversitelerin başvuruları 22 Aralık'a kadar yapılabilecek.

"100/2000 YÖK Doktora Burs Programı"na başvurular için son gün 22 Aralık!
Eğitim
YÖK'ün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Türkiye'nin 2023 yılı hedefleri kapsamında, doktoralı insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla 100 öncelikli alanda 2 bin öğrenciye burs verilmesi kararlaştırıldı ve devlet üniversitelerinde doktora öğrenimi gören veya görecek öğrencileri desteklemek üzere, bu yıl ilk kez "100/2000 YÖK Doktora Burs Programı" uygulanmaya başladı. 

Burs için bugüne kadar iki çağrı dönemi oldu. Bu dönemlerdeki başvurular sonucunda, 54 üniversite 64 alanda desteklendi ve yaklaşık bin 250 öğrenci burs imkanı kazandı. 

- Yükseköğretim kurumlarının ardından adaylar başvuru yapacak

Programın 2017-2018 eğitim öğretim yılı bahar dönemi için yükseköğretim kurumları "https://webuyg.yok.gov.tr/doktora" adresi üzerinden 22 Aralık'a kadar başvuru yapılabilecek. Yükseköğretim kurumları, alt alanlardan en fazla 10 tanesine başvurabilecek.

Doktora bursundan faydalanmak isteyen adayların başvuru dönemi ise yükseköğretim kurumlarının başvurularının YÖK tarafından değerlendirilmesinin ardından başlatılacak.

Başvurularını yükseköğretim kurumlarına yapacak adayların T.C. vatandaşı, doktora programı için yüksek lisans derecesine ya da bütünleşik doktora programı için lisans derecesine sahip olmaları, "Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği"nin ve başvuru yapılacak yükseköğretim kurumunun belirlediği başvuru ve kabul şartlarını taşımaları gerekiyor.

Programla ilgili diğer bilgilere "http://www.yok.gov.tr/web/100-2000" adresinden, burs programı kapsamında ye alan ve yakın zamanda küresel ve ulusal gelişmeler ile YÖK'e gelen talepler doğrultusunda güncellenen alanların listesine ise "http://www.yok.gov.tr/web/100-2000/hangi-alanlarda" adresinden ulaşılabilecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)