adscode
adscode

​11 Ayın Sultanı Ramazan

Ramazan ayı 11 ayın sultanı olarak tabir edilir. Bu sene ramazan ayı ne zaman başlıyor ?

​11 Ayın Sultanı Ramazan
Türkiye'den Haberler
Ramazan ayı 11 ayın sultanı olarak tabir edilir. Bu sene ramazan ayı ne zaman başlıyor ?  27 Mayıs itibariyle başlayıp 24 Haziran itibariyle de son bulacaktır. Ramazan ayının dinimizce büyük önemi vardır. Çünkü kitabımız Kur'an-ı Kerim bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur'an Kerim de bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilen Kadir gecesi de ramazan ayı içerisinde kutlanır. Ayrıca bu ay içerisinde İslam’ın beş şartından biri olan oruç tutulur. Müslümanlar için en kutsal aydır. Dini inançlar her insanın iç dünyasında yaşanır. Yaşanması gereken yardımlaşma ve dayanışma, kardeşlik, birlik beraberlik duygularıdır. Ramazan ayında Kur'an-ı Kerim'in indirilmesi insanlara doğru ve eğriyi ayırt etmeyi bilmesinin gerekliliğidir. Peygamberimiz ''Ramazan ayı ile ilgili olarak inanarak ve yalnızca Allahtan bekleyerek orucunu tutarsa geçmiş günahları bağışlanır'' buyurmuştur.



Ramazan sabır ayıdır. Yardımlaşma ayıdır. Bereket ayıdır. Merhamet ve şefkat ayıdır. Ramazan ayı içerisinde oruç tutulması ile birlikte insan nefsi terbiye aşamasında olur, aflara maruz kalır, mükâfatlar artar.

Ramazan Da Kur'an'ı Kerim'in Yeri

Ramazan ayının değerli olmasından en önemli neden kutsal kitabımız olan Kur'an bu ayda indirilmiş olmasıdır. Kur'an insan için insan değerleri için önem taşır. Allah'ın kullarını bildirdiği öğüt ve yolları göstermek amacındadır. Müslümanlar Ramazan ayı içerisinde Kur'an-ı Kerim okumaya her zamankinden daha çok dikkat ederler. Her gün 20 sayfa okumak ramazan ayı sonunda bitirilmesi demektir
Ramazan ayında oruç ve ibadetini birlikte yapan Müslüman, iyi bir kul ve herşeyden önce örnek bir insan olma fırsatını elde eder, hisseder ve yaşar. İçindeki beliren güzellikler ve iyiliklerle bezeli düşüncelerini algılar.Yaşamında bir huzur dalgası oluşur.
  • Ramazan ayında elden geldiği kadar ibadet yapılmalıdır.
  • Ramazan da iftarı erken yapmak sahuru geç yapmak sünnettir.
  • Hurma ile iftar etmek sünnettir.
  • Ramazan ayı içerisinde teravih kılmak sünnettir.
Ramazan ayı İslamiyet’te oruç tutma ayıdır. Oruç tutulması bu ay için farzdır. Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır. Ramazan ayının değerli kılınmasındaki en büyük durumsa Kur'an-ı Kerim'in indirilmiş olmasıdır. Müslümanlar Ramazan ayında kitaplarına daha fazla özen gösterip okumaya gayret ederler. Kadir Gecesi de Ramazan ayı içerisinde bulunduğundan önemi kat be kat artar. Zira Kadir Gecesi hayırlı bir gecedir. Kim inanarak sevabını yaparsa geçmiş günahları bağışlanır. Ramazan ayında içtenlikle yapılan dua Allah katında değerlidir. Ramazan bayramı ne zaman diye soracak olursanız bu sene   25 haziranda mübarek ramazan bayramı başlayacaktır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)