adscode
adscode

138 bin öğrenciye ne olacak?

Darbe girişiminden sonra FETÖ ile bağlantılı tüm okullara kilit vuruldu. Bu okullarda okuyan öğrencilerin ise ne olacağı merak ediliyor.

138 bin öğrenciye ne olacak?
Eğitim
Hürriyet'te yer alan habere göre, Milli Eğitim Bakanı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde CNN Türk televizyonunda bu sorunun yanıtını vermişti.

Tekin, “Bu süreçte 600 civarında eğitim kurumunu, 250’ye yakın okulu kayyum sürecine yöneltmiştik. Devredilmişti. Bugün bu kapsamda, kayyuma devredilmeyen diğer eğitim birimlerinin de dün açıkladığımız rakam, 524 okula sürekli kapatma cezası vermiştik. Buraya gelmeden son cumhuriyet başsavcılığının bu konudaki çalışmaları neticesinde 267 tane okula 175 tane de eğitim kurumu yani özel eğitim kurs, etüt merkezi vs. ve yurt olmak üzere özel okul itibariyle toplam 800’e yakın okula, kapatma kararı uygulamış durumdayız. Hemen hemen bu yapıya ait bütün okullar MEB tarafından kontrol altına alınmış olacak. Bu yapının okullarında çalışan toplam 27 bin öğretmenden 21 bin tanesini dün itibariyle öğretmenlik yapma hakkından mahrum ettik. Yetkilerini iptal ettik” dedi.

Okullarda eğitim gören 138 bin öğrencinin eğitimlerine Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda devam edeceğini ifade eden Tekin, “Okullarda 138 bin öğrenci eğitim görmekte idi. MEB olarak bu öğrencilerin, hükümetimiz farklı bir karara verinceye kadar MEB okullarına nakilleri ile ilgili düzenlemeleri yaptık. Bunlar, MEB’in okullarına devam edecekler. Hiçbir çocuk, öğrenci teröristlerin okullarında mahkum bırakılmayacak” diye konuştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)