adscode
adscode

14 bin öğretmenin açığa alınmasına sendikalar ne dedi?

Güneydoğu’daki 14 bin öğretmenin PKK ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle açığa alınacak olmasına öğretmen sendikalarından sert tepki geldi.

14 bin öğretmenin açığa alınmasına sendikalar ne dedi?
Eğitim
Başbakan Binali Yıldırım’ın Güneydoğu’daki 14 bin öğretmenin PKK terör örgütüyle ilişkileri olduğu gerekçesiyle tedbir amaçlı açığa alınacağına yönelik açıklamasına eğitim sendikaları büyük tepki gösterdi. Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Başbakan Yıldırım’ın sözleriyle ilgili olarak terör örgütüyle ilişkisi olan öğretmen aranıyorsa, Eğitim Sen’in değil, AKP’ye yakın olan Eğitim Bir Sen’in incelenmesi gerektiğini söyledi.

Karaca’nın sözleri şöyle; “Darbe ile ilişkili olanları arıyorlarsa Eğitim Bir Sen kadrolarına bakmaları gerekiyor. Darbe sürecini muhalif, farklı düşünen kadrolara genişletmek istiyorlar. 14 bin sayısının neye göre belirlendiğini bilmiyoruz. Darbeyi fırsata dönüştürmek istiyorlar.”

Terörist öğretmen olmaz

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir ise yaptığı açıklamada, tedbir amaçlı açığa almanın doğru olmayacağını söyledi. Demir şöyle konuştu: “Elbette teröristten öğretmen olmaz. Terör örgütüyle kimin ilişkisi varsa açığa çıkarılıp görevden uzaklaştırılmalı. Ancak bunun için soruşturma, mahkeme süreçleri olmalı. ‘14 bin öğretmeni atıyorum’ demek cadı avından başka bir şey değil. Bu uygulamaya kesinlikle karşıyız.” Benzer durumun, Aktif Sen üyesi olduğu için FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan 28 bin öğretmen için de geçerli olduğunu söyleyen Demir, açığa almaların ardından Güneydoğu’daki eğitimde ciddi şekilde aksama ihtimali olduğunu da sözlerine ekledi.

Cumhuriyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)