adscode
adscode

15 bin Öğretmenin Ataması Önümüzdeki Aya Kalacak

Başbakan Davutoğlu'nun bu ay yapılacağını açıkladığı 15 bin öğretmen ataması önümüzdeki aya kalacak.

15 bin Öğretmenin Ataması Önümüzdeki Aya Kalacak
Türkiye'den Haberler
Başbakan Davutoğlu'nun bu ay yapılacağını açıkladığı 15 bin öğretmen ataması önümüzdeki aya kalacak. Çünkü ihtiyaç duyulan alanların belirlenmesi için özür grubu atamaları tamamlanacak. Bu atamalar da 23 Ocak'ta son bulacak.


Başbakan Ahmet Davutoğlu 24 Kasım 2014 Öğretmenler Günü'nde ocak ayında 15 bin öğretmenin atamasının yapılacağını söylemişti. Ancak buna dair herhangi bir somut adım atılmadı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) bu atamayı yapabilmesi için Meclis'ten 15 bin öğretmen ataması yapabileceğine dair izin alması gerekiyor ama bu konuyla ilgili bir gelişme yok. Bakanlık yetkilileri ise atama kılavuzunu hazırladıklarını, sadece Meclis'ten atama izni beklediklerini söylüyor. Yetkililer, atamaların bu ay içinde yapılıp yapılmayacağına ilişkin sorumuzu "Önümüzdeki aya kalabilir" diye yanıtladı.

ÖNCE ÖZÜR GRUBU

Başbakan Davutoğlu'nun ardından geçtiğimiz 27 Kasım'da MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, 5-9 Ocak'ta başvuruları başlayan özür grubu atamalarından sonra 15 bin öğretmen alımı yapacaklarını açıkladı. Özür grubu atamalarında tercihler 12 Ocak'ta başladı ve bugün son bulacak. 19 Ocak'ta ise yer değiştirmek isteyen öğretmenlerin atamaları yapılacak. Bu öğretmenlerin yeni atandıkları yer için tebligat ve ilişik kesme işlemleri 23 Ocak'ta olacak. Böylece MEB özür grubu atamalarından sonra il-ilçelerdeki boş kadroları belirleyip atama yapılacak alanları açıklayacak.

Fakat 23 Ocak'ta okullar kapanıyor, ikinci dönem ise 9 Şubat'ta başlayacak. Yani 15 bin yeni öğretmenin ikinci dönemin başında görev alabilmesi için ara tatilde atanmaları gerek.

Bakanlık verilerine göre öğretmen açığı en fazla 25 alanda var. En fazla ihtiyaç ise 18 bin 509 ile İngilizce ve 12 bin 804'le sınıf öğretmenliğinde bulunuyor.

Habertürk

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)