adscode
adscode

17 Aralık'ta yapılan sınavın sonucunu 7 aydır bekliyorlar

ÖSYM'nin 17 Aralık 2016 tarihinde yaptığı Tıpta Yandal Uzmanlık Sınavı sonuçları 7 ay geçmesine rağmen açıklanmayınca uzman doktorlar isyan etti.

17 Aralık'ta yapılan sınavın sonucunu 7 aydır bekliyorlar
Sınavlar
İşte sesini duyurmak için bize ulaşan bir doktorun yazdıkları:

Merhaba,

17 Aralık 2016 tarihinde yapılan Tıpta Yandal Uzmanlık Sınavı sonuçları 7 ay geçmesine rağmen ÖSYM tarafından halen açıklanmadı. Benim gibi birçok uzman doktor bu sınav sonucu beklemekte ve bu gecikmeden dolayı mağduruz. Bu süreç bilerek uzatılmaktadır (kasıtlı olduğunu düşünüyoruz). Sizden ricamız bu durumu haber yaparak sesimizi duyurmanız. 

Konu ile ilgili detaylı bilgi vermek gerekirse:

"Tıpta Yandal Uzmanlık Sınavı yılda 1 kez yapılmaktadır. 2016 Tıpta Yandal Uzmanlık Sınavı (sınav 19 uzmanlık branşında yapıldı) 17 Aralık 2016 tarihinde yapıldı. 27 Ocak 2017 tarihinde bazı branşların sınav sonuçları açıklandı ancak “Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları”, “Kadın Hastalıkları ve Doğum”, “İç Hastalıkları”, “Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji” ile “Göğüs Hastalıkları” branşlarında yer alan bazı  sorulara iptal davası açılmış olması sebebiyle bu branşlardan sınava girenlerin sınav sonuçları açıklanmadı. Bu davalar halen devam etmektedir ve 7 aydır sonuçlanmamıştır. Bu sürecin kasıtlı olarak birileri tarafından uzatıldığını düşünmekteyiz. Sınavlarda hatalı/yanlış sorular hazırlayan ÖSYM yapılan itirazları görmezden gelmekte ve insanları dava açmaya mecbur bırakmaktadır. Yanlışını kabul etmeyen ÖSYM dediğim dedik politikası yürütmekte ve süreci kasıtlı olarak uzatarak, uzman doktorların açtığı bu davaların geri çekilmesini sağlamak istemektedir. Süren davalarla ilgili bilgi paylaşımında da bulunmayan ÖSYM, binlerce uzman doktoru bekletmektedir. Açılan davalardan halen bir sonuç çıkmamıştır, bu süreç biraz daha böyle devam ederse, adli tatil de göz önüne alındığında dava sonucu eylül-ekime kalacak gibi görünmektedir. Dava sonucunun açıklanması sonrası tercihlerin alınması, sınavı kazananların yeni görev yerlerine başlamaları (güvenlik soruşturmaları d göz önüne alınırsa) yıl sonunu bulacak gibi görünmektedir. Yani uzman doktorlar Aralıkta yapılan bu sınav sonucu 1 sene sonra sonuç alacaklardır. Bu her bakımdan çok ciddi bir mağduriyet yaratmaktadır. Şu an ailesinden uzakta, doğuda mecburi hizmetini yapmakta olan, hatta istifalı bir şekilde evinde bekleyen ve sırf bu sınav sonucunu bekleyen ve bu sınav sonucuna göre hayatını yön verecek olan binlerce uzman doktor çaresiz beklemektedir.

Puan sonuçları açıklanan diğer branşların ise dava açılmış olmamasına rağmen tercih işlemleri açılmamıştır ve 7 aydır puan ve sıralamaları belli olan bu uzmanlar, dava olmamasına rağmen yok yere bekletilmektedir. Asıl garabet de bu durumdur. Çünkü sınav ile ilgili davalık olan herhangi bir soru yokken, puanı ve sıralaması belli olmuş ve bunu ÖSYM açıklamışken, bu branşlardaki uzman doktorların tercih işlemlerini halen açmaması ve yerleştirme yapmaması hakikaten garabet değil de nedir?

Tıpta Yandal Uzmanlık Sınavına giren binlerce uzman doktor 7 aydır bu sınav sonucunu beklemektedir. Artık sesimizin sizlerin aracılığı ile duyulması ve bu işkenceye bir son verilmesi gerekmektedir. ÖSYM’nin bu vurdumduymazlığına dur demek için sizden yardım bekliyoruz. "

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)