adscode
adscode

2. Karma Futbol Turnuvası Kayseri’de düzenlendi

Özel Olimpiyatlar Türkiye & King Baudouin Vakfı işbirliği ile 2. Karma Futbol Turnuvası Kayseri’de düzenlendi.

2. Karma Futbol Turnuvası Kayseri’de düzenlendi
Etkinlikler
Zihinsel engelli bireyleri, çeşitli spor dallarında diğer bireylerle bir araya getirerek toplumsal hayata katmayı hedefleyen Özel Olimpiyatlar Türkiye ve King Baudouin Vakfı tarafından 14 Mayıs Salı günü Kocasinan Şimşek Spor Kulübü ev sahipliğinde düzenlenen 2. Karma Futbol Turnuvası, Kayseri’de gerçekleşti.


Temelleri, 1982 yılında Prof. Dr. Hıfzı Özcan ve Sakıp Sabancı’nın önderliğinde atılan Özel Olimpiyatlar Türkiye, farklı bölgelerde düzenlediği spor karşılaşmalarına Kayseri ile devam etti. Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin, King Baudouin Vakfı ile ortaklaşa düzenlediği 2. Karma Futbol Turnuvası, 9 karma futbol takımında 45 özel sporcu ve 45 partner sporcunun katılımı ile gerçekleşti.

Turnuvada Özel İlgim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Melikgazi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Tek Gelişim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Özkar Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri ve Kocasinan Şimşek Spor Kulübü alt yapı sporcuları ter döktü.

Türkiye Futbol Federasyonu Kayseri Bölge Müdürlüğü tarafından da desteklenen turnuva, Kayseri’nin yanı sıra; İzmir (Ödemiş), Manisa (Salihli), Zonguldak, Kocaeli (Gebze)’de de düzenleniyor.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)