adscode
adscode

2 milyon adayın sınav heyecanı

Yükseköğretime Giriş Sınavı saat 10.00'da başladı. 2 milyonu aşkın aday içerde, yakınları dışarda ter döküyor.

2 milyon adayın sınav heyecanı
ÖSYM
Üniversiteye giriş sınavının birinci aşaması olan 2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), saat 10.00'da başladı. 

YGS, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da, 175 sınav merkezinde gerçekleştiriliyor. 160 dakika sürecek olan sınava  2 milyon 7 bin 685 kişi katılıyor. 

Adaylar, sınava girecekleri binanın kapısında, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için saat 09.00'da hazır bulundu.  Sınav nedeniyle sıkı güvenlik önlemleri alınırken, sınavın yapıldığı her bir salona duvar saati, adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş ile şekerleme ve peçete gibi malzemeler, ÖSYM tarafından sağlandı. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebildi. 

Sınavda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ortak müfredata dayalı Türkçe testi, sosyal bilimler testi, temel matematik testi ve fen bilimleri testi yer aldı. YGS'de Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru soruldu. 

Bu arada, bugün sabah saat 07.00'den 10.00'a kadar il ve ilçelerdeki nüfus müdürlükleri açık tutuldu; böylece kimliğini kaybeden adayların nüfus cüzdanlarını edinebilmelerine imkan sağlandı.



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)