adscode
adscode

2012 Üniversite Tercih Rehberi - Ahi Evran Üniversitesi

2006 yılında kurulan, 15 bin öğrenciye eğitim veren Ahi Evran Üniversitesi hakkında bilgiler:

2012 Üniversite Tercih Rehberi - Ahi Evran Üniversitesi
Üniversite

Rektör: Prof. Dr.Kudret Saylam

KuruluşTarihi:2006

Bulunduğuİl:Kırşehir

AkademikBirimleri: Eğitim, Ziraat, Fen-Edebiyat, İktisadi veİdari Bilimler, Tıp, Mühendislik-Mimarlık olmak üzere 6 fakülte, SosyalBilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri enstitüleri, 4 yüksekokul, 5 meslekyüksek okulu bulunmakta.

ÖğrenciSayısı:15 bin öğrenci öğrenim görmekte.

Enİddialı Olduğu Bölümler: Fen Edebiyat Fakültesi ve Eğitim Fakültesi çoksayıda KPSS birincileri çıkarırken, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokuluile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunları önemli başarılara imza atmakta.

YabancıDil Olanakları:Yabancı Diller Yüksekokulu’nda bulunan dil laboratuvarlarında öğrencileremodern dil eğitimi sunulmakta.

AkademikPersonel Sayısı ve Dağılımı: 23 profesör, 19 doçent, 121 yardımcı doçent,131 öğretim görevlisi, 132 araştırma görevlisi, 38 okutman, 11 uzman olmaküzere 475 öğretim elemanı bulunmakta.

BursOlanakları:Öğrenciler devlet burslarından faydalanabilmekteler. Devlet burslarının yanısıra başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrenciler için üniversite tarafından çeşitliburslar ve yemek yardımı yapılmakta. Ayrıca Sağlık Kültür ve Spor DairesiBaşkanlığı bünyesinde yemek bursu karşılığında veya ücretli olarak yarı zamanlıistihdam edilmekteler.

YurtOlanakları:Barınma ihtiyacı YURTKUR bünyesinde faaliyet gösteren yurtlar tarafındankarşılanmakta. Ayrıca şehirde bulunan birçok özel yurt ve apart otel öğrencilerebarınma imkânı sunmakta.

KampüsOlanakları:Üniversite birimlerinin şehir merkezinde yer alması, öğrencilerin veçalışanların yerleşkelere ulaşımında kolaylık sağlamakta. Yerleşkelerde bulunansosyal, kültürel ve sportif alanlarda öğrenciler, ders dışında eğlenceli zamangeçirebilmekteler.

ÖğrenciKulüpleri:Üniversitede 43 öğrenci topluluğu bulunmakta.

Eramus,Farabi Değişim Programı: Erasmus kapsamında 11 ülke ve yurt dışında 17 üniversiteyleortak çalışmalar yürütülmekte.

ÖğrencilerNeden Sizi Seçsin: Çünkü? Ahi Evran Üniversitesi, coğrafi olarak Türkiye’ninmerkezi konumunda bulunan Kırşehir’de yer almaktadır. Bu nedenle ilimize ve üniversitemizeulaşım oldukça kolaydır. Ahi Evran Üniversitesi, köklü bir eğitim geleneğinesahip olup, 475 akademisyeniyle öğrencilerine nitelikli bir öğrenim yaşamısunmaktadır. Ahi Evran Üniversitesi, üniversitenin sadece derslerden ibaretolmadığının bilinciyle öğrencilerine sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerledolu bir yükseköğrenimin kapılarını aralamaktadır.

İnternetAdresi: http://www.ahievran.edu.tr/

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)