adscode
adscode

2014 Tam Eğitim Bursu Sınavı Afiş Yarışması Sonuçlandı!

Türk Eğitim Derneği tarafından düzenlenen 2014 Tam Eğitim Bursu Sınavı Afiş Yarışması sonuçlandı.

2014 Tam Eğitim Bursu Sınavı Afiş Yarışması Sonuçlandı!
Etkinlikler
TED Okullarının katılımıyla bu yıl ikincisi düzenlenen afiş yarışmasında kazanan çalışma, 2014 Tam Eğitim Bursu Sınavının Türkiye çapında duyurusunda kullanılıyor. Cumhuriyetin gelecek projesi olarak 1928’de Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türk Eğitim Derneği’nin Tam Eğitim Bursu Sınavı, her yıl başarılı ama ekonomik yetersizlikler yaşayan öğrencileri belirleyerek eğitim giderlerini karşılamak amacıyla düzenleniyor.
                                                                 
23 Ocak Perşembe günü, TED Üniversitesi Fatma Semih Akbil Kültür Merkezi'nde yapılan Tam Eğitim Bursu Sınavı Afiş Yarışması Ödül Töreninde birinciye ödülünü TED Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Öktem Vardar verdi. Türk Eğitim Derneği Genel Sekreteri Kemal Ziya Savran törende “Yarışmaya yoğun ilgi gösteren ve birbirinden değerli eserler hazırlayan tüm TED Okullarına ve katılımcı öğrencilerimize teşekkür ederiz” diye konuştu.
 
Bu yıl yarışma jürisi Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Namık Kemal Sarıkavak, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi Ydr. Doç. Füsun Kavalcı, Marjinal Ajans Kurucusu Asuman Bayrak ve Arda Sanat Galerisi Kurucusu Ender Başaran’dan oluştu. TED Gaziantep Koleji öğrencisi Rümeysa Özkarslı’ya ait “Geleceğiniz için bir adım atın" sloganını içeren afiş jüri tarafından birinci seçildi. TED Eskişehir Koleji öğrencisi Ece Akkaş ikinciliğe, TED Batman Koleji öğrencisi Esra Nur Çelik ise üçüncülüğe layık görüldü. Yarışmada ödül alan öğrenciler şöyle sıralandı:
 
İLK ÜÇ ESER
1. Rümeysa Özkarslı/ TED Gaziantep Koleji
2. Ece Akkaş / TED Eskişehir Koleji
3. Esra Nur Çelik / TED Batman Koleji
 
MANSİYON ALAN ESERLER
1.    Utku Fedakar / TED Bursa Koleji
2.    Ekin Şiar Baloğlu / TED Antalya Koleji
3.    Ulaş Uzunhasanoğlu /TED Polatlı Koleji
4.    Z. Elvin Sevil / TED Ankara Koleji
 
JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLEN ESERLER
1. Ece Gülsayın / TED Ankara Koleji
 
Bu yıl 5 Nisan 2014 Cumartesi günü saat 10:00'da düzenlenecek olan Tam Eğitim Bursu sınavına başvurular 6 Ocak'ta başladı. Sınava başvurular 2 Mart 2014 tarihine kadar www.ted.org.tr adresinden yapılabilecek.
 
“Tam Eğitim Bursu” nedir?
Türk Eğitim Derneği’nin 2003–2004 öğrenim yılında başlattığı burs düzenlemesiyle, başarılı ama ekonomik yetersizlikler yaşayan öğrenciler “Tam Eğitim Bursu” (TEB) kapsamında okutuluyor. “Tam Eğitim Bursu”, burs desteği verilen öğrencilerin eğitim, servis, yemek, giyim, kitap-kırtasiye giderlerini ve harçlıklarını üniversite lisans eğitiminin sonuna kadar karşılıyor. “Tam Eğitim Bursu” alan öğrenciler, öğrenimlerinin üniversiteye kadar olan kısmını Türk Eğitim Derneği okullarında sürdürüyorlar. 
 
“10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye” kampanyası hakkında
Eğitim sistemindeki sorunları çözmeyi ve maddi olanaksızlar yüzünden eğitim alma hakkından mahrum kalan başarılı öğrencilere okuma olanağı tanımayı hedefleyen "10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye" kampanyası kapsamında "Tam Eğitim Bursu" alan öğrenciler TED Okulları'nda eğitim görüyorlar. Türk Eğitim Derneği, bir çocuk için yıllık eğitim masrafının 13.500 TL olduğu "Tam Eğitim Bursu" ile çocukların yalnızca eğitim masraflarını karşılamakla kalmıyor, burstan yararlanan tüm çocukların gelişimini eğitim hayatları boyunca takip ediyor ve barınmadan servise, kıyafetten cep harçlığına kadar tüm harcamalarını üstleniyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)