adscode
adscode

2016 TEOG sınav sonuçları bu hafta açıklanacak mı?

Türkiye çapında binlerce öğrencinin ter döktüğü TEOG sınav sonuçları için heyecanlı bekleyişi devam ediyor. TEOG sınav sonucu ne zaman açıklanacak sorusu akıllarda yer alırken gözler Milli Eğitim Bakanlığı'nın…

2016 TEOG sınav sonuçları bu hafta açıklanacak mı?
Eğitim
Binlerce öğrencinin katılım sağladığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş 1. dönem sınavları sonuçları için geri sayım başladı.

TEOG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

23-24 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilen TEOG sınavı sonrasında öğrenciler ve veliler sonuçları merak ediyor. Daha önce MEB tarafından TEOG sınav sonuçlarının bu hafta içinde açıklanacağına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilmişti. TEOG sınav sonuçları açıklandığı anda MEB kendi resmi sitesinde sonuçları yayınlayacak. TEOG sınav sonuçlarının tam olarak hangi gün açıklanacağı bilgisi verilmedi.

Ancak sınav sonuçlarının sömestr (15 tatil) öncesi açıklanması bekleniyor.

TEOG SINAV SONUCU NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

TEOG sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen binlerce öğrencinin yapması gereken şey Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesindeki (okul.meb.gov.tr) "Veli bilgilendirme Sistemi Giriş" kısmına giriş yapmaları ve T.C. Kimlik Numaraları ve okul numaralarını girmeleri gerekiyor.

Öğrenciler sisteme bu şekilde giriş yaptıktan sonra e-okul VBS üzerinden hem TEOG Sınav sonuçlarına hem de aldıkları son notlar ve devamsızlık bilgilerine de ulaşabiliyorlar.

Sabah

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)