adscode
adscode

"2018-YÖK ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLLERİ" KİMLERİN OLDU?

Yükseköğretim Kurulu tarafından 2017-2018 eğitim-öğretim yılında ilk kez hayata geçirilen ve bu yıl ikincisi verilen "YÖK Üstün Başarı Ödülleri" sahiplerini buldu.

"2018-YÖK ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLLERİ" KİMLERİN OLDU?
Eğitim
Güncelleme : 04-Oct-18 16:38

Üniversitelerdeki bilimsel araştırma ile gerçekleştirilen çalışmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla, Yükseköğretim Kurulu tarafından 2017-2018 eğitim-öğretim yılında ilk kez hayata geçirilen ve bu yıl ikincisi verilen "YÖK Üstün Başarı Ödülleri" sahiplerini buldu.

 

YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "2018-2019 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni"nde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen ödüller, bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride sahiplerini buldu.

 

YÖK tarafından, "Bireysel Ödüller" kapsamında "Yılın Doktora Tez" ödüllerini almaya hak kazanan akademisyenler ve çalışmaları, hoca-talebe ilişkisine dikkat çekmek, bu konuya ehemmiyet verildiğini göstermek amacıyla, doktora öğrencisinin danışman hocası ile birlikte ödüllendirilmesine karar verildi.

 

"Bireysel Ödül" kategorilerinde:

 

  • Sosyal ve Beşeri Bilimler Kategorisinde; Ankara Üniversitesinde, "Ölçme ve Değerlendirme" alanında yaptıkları doktora teziyle Dr. Selma Şenel ve tez danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Kutlu ödül almaya hak kazandı.
  • Fen ve Mühendislik Bilimleri Kategorisinde; Koç Üniversitesinde, "Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği" alanında yaptıkları doktora teziyle Dr. Seyhan Uçar ve tez danışmanı Doç. Dr. Öznur Özkasap ödül almaya hak kazandı.
  • Sağlık Bilimleri Kategorisinde; Uludağ Üniversitesinde, "Tıbbi Biyoloji" alanında yaptıkları doktora teziyle Dr. Gamze Güney Eskiler ve tez danışmanı Prof. Dr. Gülşah Çeçener ödül almaya hak kazandı.

 

Ödül kazanan Doktora öğrencisi ve danışman hocasına ödülleri Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi.

 

 

"Kurumsal Ödül" kategorilerinde:

 

  • Topluma Hizmet Ödülü; "Sosyo-Ekonomik Düzeyi Düşük Ailelerin Özel Yetenekli Çocuklarının Bilim ve Zeka Oyunları ile Erken Yaşta Tespiti" başlıklı başvurusu ile "İstanbul Medeniyet Üniversitesine" verildi.
  • Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü, "Hatay İlinde İpekböceği Yetiştiriciliği, İpek Dokumacılığı ve Sürdürülebilirlik Önerileri" başlıklı başvurusu ile "Hatay Mustafa Kemal Üniversitesine" verildi.
  • Üniversite-Sanayi İşbirliği Ödülü, "Yakıt Pili ve Hidrojen Teknolojileri" başlıklı başvurusu ile "Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesine" verildi.
  • Uluslararası İşbirliği Ödülü ise, "İstanbul Teknik Üniversitesi-Boeing Havacılık ve Uzay Teknolojileri için Yenilikçi Uygulama ve Araştırma İşbirliği" başlıklı başvurusu ile "İstanbul Teknik Üniversitesine" verildi.

 

Kurumsal Ödüller, ödül almaya hak kazan üniversitelerin rektörlerine Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)