adscode
adscode

2019 YKS - AYT MATEMATİK TESTİ YORUMU

2019 AYT Matematik Testinde herhangi bir bilimsel hataya rastlanmamıştır.

2019 YKS - AYT MATEMATİK TESTİ YORUMU
Eğitim
Güncelleme : 17-Jun-19 16:32

 2019 AYT Matematik Testinde herhangi bir bilimsel hataya rastlanmamıştır. Bu sınavlarda akla ilk gelen soru sınavdaki soruların zorluk seviyesi yani kolay mı yoksa zor mu olduğudur. Ancak bu sene gerçekleşen AYT de bu soruyu tartışmak ikinci plana düşmüş ve anlamını büyük oranda kaybetmiştir.

Çünkü sınav soruları Matematik Öğretim Programının getirdiği kazanımları tam olarak sorgulayamamış birçok önemli ve birçok geçmiş yıllarda sınavda sorulmuş kazanımlara ait hiçbir soru direkt veya herhangi bir sorunun içinde yer almamıştır. Yani kazanımların en az % 25 i kullanılmamış , bu kazanımlar sanki yok hükmünde sayılmış ve özetle eşit bir dağılım yapılamamıştır.

Oysaki bu sene ÖSYM nin soracağı soruların kazanımları 30 EKİM 2018 tarihinde MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından ÖSYM ye gönderilmiş ve ilk kez Kamuoyu ile de paylaşılmıştı.( YKS’ye Esas Konu , Kazanım ve Açıklamalara ait döküman verilmişti.)

Ek olarak son yıllarda sınavda gördüğümüz kazanımların modelleme ile verilerek sorulması da bu yıl sınavda yer almamıştır. 2019 TYT ve AYT de verilen süreleri kıyaslamak gerekirse de TYT için verilen sürenin azlığı , AYT de ise sorular 2019 AYT şeklinde gerçekleşecek ise verilen sürenin de fazla olduğu görülmüştür. Kısacası 2019 AYT Matematik testi öğrencilerden 10. , 11. ve 12. sınıfta istenen kazanımların önemli bir kısmını hiç sorgulamamış , bu kazanımlara emek veren öğrencilerin ise emekleri karşılık bulamamıştır.

 

İRDAY EĞİTİM MATEMATİK BÖLÜM BAŞKANI MEHMET İRDAY


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)